Historie & Kunst

Berømte heste: Copenhagen

Napoleons hest Marengo var meget berømt, men det var Napoleons største modstander Hertugen af Wellingtons hest så sandelig også! Wellingtons hest hed Copenhagen (f. i 1808 i England), og hans navn var en hyldest til englændernes sejr ved bombardementet af København i 1807 – året før han blev født. Copenhagen, en blanding af fuldblod og araberblod, var en rød hest, der beskrives som meget kompakt, muskuløs og kraftfuld. I hans unge år blev han prøvet af på galopbanen, og han nåede at starte 12 løb, inden han blev solgt til Sir Charles Vane, der tog ham med til Spanien i 1813.

Dette indhold kræver en premium profil

Få adgang nu
Læs mere om Premium

Har du allerede en profil?

Log ind

Zibrasport Premium

For ned til DKK 49 / måneden får du:

  • Live stream alle større konkurrencer, turneringer og championships fra DK
  • Anmeld alle vores begivenheder lige når det passer dig
  • Hundreder af videoer med alt omkring heste, vi producerer nyt indhold hver uge
  • Adgang til premium indhold. Vi dækker det seneste i equestrian sports hver dag
Bliv Premium i dag