Zibrasport

Hvorfor ligger hesten ned?

Det er helt normalt for heste at ligge ned, når de sover. Heste er Polyphasic Sleepers, og det betyder, at de deler deres søvn op i mindre bidder eller perioder (modsat eks. mennesker der er Monophasic Sleepers og sover en gang i døgnet i typisk 7-9 timer.) Undersøgelser viser, at heste ligger ned i ca. 1-3 timer ud af døgnets 24 timer, og det er både ’oprejst’ og liggende ’helt fladt’ på siden. Forskellen på, hvor meget hestene ligger ned, varierer ofte efter hestehold, herunder hvor meget hestene er ude på fold, og hvordan de fodres.

Dette indhold kræver en premium profil

Få adgang nu
Læs mere om Premium

Har du allerede en profil?

Log ind

Zibrasport Premium

For ned til DKK 49 / måneden får du:

  • Live stream alle større konkurrencer, turneringer og championships fra DK
  • Anmeld alle vores begivenheder lige når det passer dig
  • Hundreder af videoer med alt omkring heste, vi producerer nyt indhold hver uge
  • Adgang til premium indhold. Vi dækker det seneste i equestrian sports hver dag
Bliv Premium i dag