Historie & Kunst

Hesten i kunsten: Christian 9. til hest i Slagelse

Det gode ved rytterstatuer er, at de står i det offentlige rum, så alle frit kan nyde de imponerende kunstværker. En rytterstatue er en helt særlig hyldest til en historisk person, og personens vigtighed og status understreges netop ved, at han sidder på en hest. For hesten er vigtig, meget vigtig, både som symbol og som en del af historiefortællingen. I Slagelse troner netop sådan en rytterstatue i hjertet af byen. Her er Christian 9. blevet foreviget til hest, og med statuen følger historien om dens tilblivelse samt historien om en konge der først var i modvind, men senere blev populær.

Dette indhold kræver en premium profil

Få adgang nu
Læs mere om Premium

Har du allerede en profil?

Log ind

Zibrasport Premium

For ned til DKK 49 / måneden får du:

  • Live stream alle større konkurrencer, turneringer og championships fra DK
  • Anmeld alle vores begivenheder lige når det passer dig
  • Hundreder af videoer med alt omkring heste, vi producerer nyt indhold hver uge
  • Adgang til premium indhold. Vi dækker det seneste i equestrian sports hver dag
Bliv Premium i dag