Nyheder

21 hold er klar til Walber Cup

Et rekordstort felt med hele 21 hold er tilmeldt dette års holdturnering i springning, Walber Cup, som efter fire kvalifikationsstævner slutter med et dansk holdmesterskab. – Det er fantastisk med 21 hold, det kan vi kun være rigtig glade for, siger formanden for springudvalget Jacob Leth

Vinderne fra Riders Cup 2020.

Det er i år tredje gang der afholdes Agria  DRF-mesterskab i klubholdspringning som en kvalifikationsturnering med støtte fra Walber Equestrian og en finale, Agria DRF-mesterskab i år i Hjallerup for de otte bedste hold efter kvalifikationsturneringen. Hele 21 hold er tilmeldt dette års turnering, og det glæder i høj grad formanden for springudvalget Jacob Leth:

– Vi overvejede om vi skulle flytte turneringen, når nu rytterne ikke har været ude at ride stævner så længe. Det er da fantastik med 21 hold, det kan vi kun være rigtig glade for. Jeg tror faktisk ikke, vi turde håbe på, der kunne være så mange hold i Walber Cup. I princippet er det 178 ryttere, som har fundet sammen, ryttere der rider MB eller højere.

Her er listen over de tilmeldte hold

Klubberne/holdene bliver sammensat af 8 ryttere hvor 1 ekvipage rider MB1*, 2 ekvipager i MB2** og 1 ekvipage i MA1*. På holdet skal min. en rytter være U18 eller U21.

Se regler mv. HER

Styrker stævnerne
Formålet med at omdanne DRF-mesterskabet for hold til en turnering med en finale, har bl.a. været at styrke kvaliteten og interessen for de i alt fem stævner, som indgår i turneringen.

– Formålet med at styrke vores B-stævner får vi opfyldt nu, hvor de fem stævner i år bliver ekstra interessante. Turneringen er landsdækkende, da der er stævnearrangører både øst og vest for Storebælt, bemærker Jacob Leth.

Walber Cup kvalifikationen fordeler sig således:

KvalifikationDatoSted
1. kvalifikation29. april – 2. majRiders Cup
2. kvalifikation3. – 6. juniHjallerup Rideklub
3. kvalifikaion24. – 27. juniSportsrideklubben
4. kvalifikation12. – 15. augustFyens Rideklub
FINALE16. – 19. septemberHjallerup Rideklub

Se eller gense afgørelsen i Agria DRF klubholdspringning sidste år