Nyheder

Carina og Danse bedst i Specialen

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera viste stor harmoni og styrke i Grand Prix Special, og blev bedste danske ekvipage i Hagen lørdag aften med en 5. plads i et verdensklassefelt

Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera dansede ind i topkampen i Hagen i dag. Foto: Signe Braun

Det var kun de bedste hollændere som manglede på startlisten i Grand Prix Special i Hagen, når vi taler om de nationer, der skal kæmpe om medalje ved OL i Tokyo.
De tre danske ryttere, som have kvalificeret sig ind i Grand Prix Special havde starttid lige efter hinanden. Cathrine Dufour lagde ud med Vamos Amigos – og sikke et ridt hun fik vist! Den kun 9-årige vallak brillerede rigtig i Specialen, hvor han fik vist det power, han indeholder. Cathrine var på vej mod en score på godt 76%, da hun red forkert! Der er ikke ofte det ske, men det kan ske. Det kostede Cathrine points, men set i det store billede betyder det ingenting. Cathrine fik vist, at hun har endnu en hest godt på vej, mod den absolutte top. I dag blev det til 71,936% og en 14. plads.

Nyd Cathrine Dufour og Vamos Amigos i morgentræningen.

Andreas Helgstrand fulgte efter på den tredobbelte UVM-guldvinder Fiontini. Det er ikke mange starter, de to har haft sammen, og det var blot deres anden Special. I dag blev en lidt blandet oplevelse. Fiontini viste fantastisk passage med overgange til imponerende øgninger helt efter lærebogen. Desværre indløb der nogle småfejl, misforståelser undervejs. Som Andreas sagde til Zibrasport Equest i går, skal deres samarbejde styrkes over nogle stævner den kommende tid, så de kan komme i den optimale form, inden landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein skal sætte holdet den 5. juli. I dag blev det til 72,255% og en 13. plads.

Carina og Danse i aftensolen.

Danse legede med øvelserne
Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera demonstrerede til gengæld hvad det betyder, når ekvipagen kender hinanden godt. At de er samspillet og sammentømret. De udstrålede en høj grad af harmoni, og fik det vanskelige Speciale- program til at se legende let ud. Stor ros til Carina for at vise, at dressur på dette niveau, kan vises på banen med en høj grad af lethed, flydende og harmonisk. Set udefra fik dommerne nok ikke helt honoreret det smukke ridt efter fortjeneste. De opnåede 75,787% og sluttede på sjettepladsen.

Det var ikke uventet de internationale profiler, som stjal billedet igen i dag anført af Charlotte Dujardin, Jessica von Bredow-Werndl og Isabell Werth – jo, englænderne og tyskerne viser tænder forud for OL. Og de har dommerne med sig.

Start- og resultatlister.