Corona-nyheder

Er I klar til at genåbne?

I dag kan vi endelig få taget hul på åbningen af indendørsidræt. Fra den 21. april dog kun for børn og unge under 18 år og for ældre over 70 år – Dansk Ride Forbund har opdateret de gældende regler

Som planen for genåbningen ser ud lige nu, åbnes der for indenddørsidræt i dag den 21. april. Planen er dog afhængig af udviklingen i corona-epidemien, og derfor kan den ændre sig.

• 21. april åbnes indendørsidræt for børn og unge under 18 år (uden coronapas) samt ældre over 70 år (med coronapas)

• 6. maj åbnes indendørsidræt for voksne fra 18-69 år (med coronapas)

• 21. maj åbnes resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter (med coronapas), som ikke er åbnet før

Forsamlingsforbuddet udendørs lyder på 50 personer (gælder både i samfundet generelt og i forbindelse med udendørs idræts- og foreningsaktiviteter). Ifølge ovenstående på der afvikles indendørs undervisning, hvis rytterne er enten under 18 år eller over 70 år (med coronapas).

Coronapas
På nuværende tidspunkt kender idrætten desværre ikke de fulde retningslinjer for brug af coronapas i idræts- og foreningslivet. Her er, hvad rideforbundet ved pt.:

Personer over 70 år skal fremvise coronapas pr. 21. april. Ansvaret for at tjekke passet ligger hos den enkelte forening eller facilitetsejer. I praksis vil det ofte være den enkelte træner, der tjekker for et gyldigt coronapas. Er der ingen træner, kan man formentlig kontrollere hinanden, men det vil være klubben eller facilitetsejeren, der er ansvarlig ved evt. manglende kontrol. Derudover er der ikke krav om coronapas for trænere eller såkaldte nødvendige voksne (f.eks. forældre, der hjælper/trækker på et elevskolehold). Rideforbundet forventer at kunne komme med yderligere detaljer, når der foreligger en opdateret bekendtgørelse fra myndighederne.

Ridestævner
Tidligere har ridesporten været omfattet af den såkaldte ”superligaordning”, hvor arrangementsforbuddet lå på 500, den er ikke gældende! På nuværende tidspunkt er de udelukkende fodbold, der er omfattet af ordningen. Det betyder, at det ikke er muligt at have siddende publikum op til 500 personer i ridesporten. Udendørsidrætten har fået dispensation til at forsamles op til 50 personer på samme sted, og dette omfatter naturligvis også udendørs ridestævner. Det er tilladt at afvikle stævner med loops á 50 personer, så længe man ikke overstiger det gældende forsamlingsforbud på noget tidspunkt.

Man kan læse mere om de ”oftest stillede spørgsmål” på Dansk Ride Forbunds hjemmeside