Nyheder

Dorothee Schneider: Jeg lider stadigvæk

Den tyske dressurrytter er tilbage efter hendes hest døde under æresrunden ved dressurstævnet i Pforzheim. I et nyt tv-interview giver hun en status efter ulykken.

Photograph © FEI / Liz Gregg

Ved stævnet i Pforzheim i midten af april styrtede Dorothee Schneiders hoppe Fohlenhofs Rock’n Rose om. Den 17-årige hoppe brød sammen på banen, og blev liggende. Hoppen døde få minutter senere inde på banen.

Dorothee Schneider blev indlagt på hospitalet med et brækket kraveben, men i weekenden medvirkede den tyske landsholdsrytter i SWR Sport, hvor hun gav sin version af den tragiske ulykke.

– Det var en skrækkelig oplevelse. Jeg lider stadigvæk, for jeg har mistet en hest, der betød rigtig meget for mig. Jeg havde dannet par med hesten i syv år, så der er to sår, som nu skal hele. Det mentale og det fysiske, og det er ikke nemt, fortæller Dorothee i interviewet.

Hun havde armen i en slynge og virkede forståelig nok stadig meget påvirket af oplevelsen.

Konsekvenser efter corona

Ligesom mange af sine rytterkolleger, så har Dorothee Schneider også forsøgt at komme helskindet gennem corona-nedlukningen.

– Vi har forsøgt at overholde alle regler vedrørende hygiejne, og der kommer ikke mange mennesker udefra ind i vores stald. Heldigvis har ingen fra mit team været smittet med corona indtil nu.

Det seneste år har ikke været nemt, fordi de fleste stævner er blevet aflyst. Men sundhedsmæssigt er vi kommet godt gennem krisen, og vi har været mere hjemme, hvor vi har kunnet fokusere på at træne hestene.

Dorothee Schneider

Om OL stadig er en mulighed for Dorothee, tør hun endnu ikke spå om. Men håbet er intakt.

– Jeg er med i bruttotruppen, men vi har mange top-ekvipager i Tyskland, og det er kun de tre bedste, der får lov at komme med til Tokyo. Dem, der performer bedst de sidste 4-6 uger op til OL.
Jeg er selvfølgelig blevet slået lidt tilbage, fordi jeg ikke kan ride pt, men mine heste er i god form, og mit team støtter mig. Jeg satser på at være tilbage i juni.

Se hele interviewet med Dorothee Schneider her.

Se Dorothee Schneider i vores videoarkiv.