Peter har forbedret dressuren

Peter Flarup og Fascination har været i sin første konkurrence ved OL. I dag var første konkurrencedag for militarykonkurrencen ved OL i Tokyo. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

I dag var første konkurrencedag for militarykonkurrencen ved OL i Tokyo. Peter Flarup og Fascination kom til start i dressurprogrammet i dag, og de har et fornuftigt udgangspunkt før terrænet

Også afviklingen af militarykonkurrencerne er ændret til dette OL, hvor holdene består af tre ryttere uden dropscore, og samtidig er dressurprogrammet kortet væsentligt ned, og dermed er det meget intensivt. Det er naturligvis publikumsvenligt, men sætter samtidig rytterne under pres. Der er ikke plads til fejl, hverken store eller små i det komprimerede program.

Peters dressur forbedret i træningen

Den danske deltager Peter Flarup, 45 år, er særdeles erfaren med OL-deltagelse i Hongkong og deltagelse i fire WEG samt flere Europamesterskaber. Omvendt så er 10-årige Fascination e. Favorit Ask opdr. Jørn-Ove Jørgensen lagt mere uerfaren. Hestens mesterskabserfaring er kommet ved verdensmesterskaberne som 6 og 7 års, og med deltagelse i flere internationale konkurrencer, senest i Luhmühlen i juni i år, hvor de sluttede på en 18. plads.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har hjulpet Peter Flarup i opvarmningen til dressurkonkurrencen. Foto: Victoria Hjortnæs

Under karantænen i Aachen har dressurrytternes landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein hjulpet Peter med det daglige arbejde, og hun har fortsat med at forberede Peter til dressurkonkurrencen i træningen i Tokyo. Hun var også på plads i dag, for at hjælpe Peter med opvarmningen.

Et stort set fejlfrit program, indbragte ham 33,7 strafpoints og altså en forbedring fra det 4-stjernede stævne i Luhmühlen i juni, hvor de opnåede 36,7 strafpoints.

Dressurprogrammet set fra dommerens synspunkt

Anne-Mette Binder, holdleder for dressurrytterne er fortsat i Tokyo for at fungere som holdleder i military. Hun er også international dommer i military, og hun har dette at bemærke til Peters ridt: “Det blev på mange måder til et rigtig fint dressurprogram for Peter og Fascination i dag. Det er et nyt program, et meget kort program på kun godt og vel 3 minutter, hvor der ikke er plads til at lave fejl. Det er svært at indhente procenterne, hvis man har haft en lille misser. Peter og Fascination gjorde det rigtig godt. Den så fin ud fortil, og han har truffet det rigtige valg at ride på trensen frem for kandaren. Han fik super opbakning og hjælp af vores landstræner i dressur Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der har hjulpet ham både i Aachen og hernede. Desværre indløb der lidt småfejl for Peter, bl.a. i det første changement, hvor Fascination bliver lidt spændt og topper op bagtil, og så bytter han bagtil efter galopøgningen på langsiden. Men alt i alt mange fine momenter, og uden småfejlene kunne han let have ligget på omkring de 70%, er min vurdering,” fortæller Anne-Mette Binder, hun supplerer: “Hvor det kommer til at bære hen i forhold til en individuel finaleplads er svært at spå om nu, men vi ønsker pøj pøj og håber på det bedste. Terrænet starter forberedelsen i morgen lørdag, hvor hestene bliver kørt til det område, hvor terrænspringningen skal foregå. Og de har mulighed for at træne derude (dog ikke på forhindringerne red.) og hesten overnatter derude sammen med de andre heste. Og Peters kone Anne er på stedet hos ham, og så går det løs søndag morgen tidlig med terrænspringningen.

Fascination har sin styrke i terrænet og i ridebanespringning, derfor bliver det spændende at følge Peter Flarup i terrænet søndag, og på springbanen mandag.

Militarykonkurrencerne vises på Eurosport og kommenteres af den regerende danmarksmester Mia Hastrup, som også har været i spil til den danske plads ved OL. Dressurkonkurrencerne slutter lørdag.

Start- og resultatlister finder man HER

33,7 strafpoints i dressur til Peter Flarup. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Skriv et svar