Nyheder

Video: TV og FEI var på besøg forud for Herning2022

En delegation fra det internationale rideforbund, FEI har været på besøg i MCH Messecenter Herning for at se på lokaliteterne for de fire discipliner til verdensmesterskaber i august næste år.

Jens Trabjerg gik på tv for at forsøge at forklare for seerne, hvor stort VM i Herning bliver. Foto Zibrasport Equest

Arbejdet med at planlægge afviklingen af det 4-dobbelte verdensmesterskab i Herning til august næste år, ECCO FEI World Championships 2022, er meget langt fremme. Det var det indtryk, som stævneledelsen anført af Jens Trabjerg, Casper Cassøe og Kim Lundshøj kunne give en delegation fra FEI den 12. oktober.

9 nøglepersoner fra FEI

Dagen bød både på en gennemgang af planer i mødelokalet, gruppearbejde, men også på en knap tre timer lang gåtur rundt på hele pladsen, hvor Casper Cassøe og Jens Trabjerg forklarede baggrunden for de valg, der er truffet.

I delegationen var bl.a. Bettina de Rham (der er ansvarlig for dressur, paradressur og voltigering i FEI), Marco Fuste, ansvarlig for springning, Goran Akerstrom (veterinæransvarlig), Tim Hadaway (ansvarlig for stævner) samt repræsentanter for kommunikation, broadcasting og presse.

Delegation fra FEI på besøg i Herning. Fra venstre Marco Furste (springning), Bettina de Rham (dressur, paradressurog voltigering) Tim Hadaway (ansvarlig for stævneafvikling). Foto: Zibrasport Equest

Stor tilfredshed i FEI

“Det er en fantastisk stævneplads her i Herning. Der er plads, og alle stadions vil kunne give en fantastisk atmosfære. Og det mest betydningsfulde er, at det er en meget erfaren organisation, som står bag stævnet,” udtalte Tim Hadaway, Director Games Operations.

“Den her type stævner er særdeles komplekse, der er behov for et team der har erfaring i at organisere store events. Og det er der her i Danmark. Vi har OL, som naturligvis er det største event for al sport, men dette VM er på siden af OL for os i FEI, det er VM for vores topdiscipliner dressur og springning samt voltigering og paradressur. Ridesporten er global, men netop her i Europa har vi nogle af de stærkeste nationer: Tyskland, Holland, Frankrig, Storbritannien og de skandinaviske lande mv. så at have et verdensmesterskab i de nationers “baghave” gør det specielt attraktivt for tilskuerne. Jeg tror vil vil opleve en fantastisk atmosfære og publikum, der glæder sig over igen at være til et stort event og støtte vores fantastiske sport, atleter og heste på det aller højeste niveau”, slutter Tim Hadaway.

TVMidtVest var med på turen, og her kan man se et indslag fra dagen

En tre timer lang gåtur sendte en delegation fra FEI ud i de fjerneste kroge af det store messeområde. Og de sluttede midt i det, der bliver oplevelesesområdet EquiPark. Foto: Zibrasport Equest