Nyheder

Herning2022 – 200 dage tilbage!

I dag er der præcist 200 dage til den første rytter rider på banen ved det 4-dobbelte VM i Herning.

Da Herning var vært for EM i 2013, var der masser af stemning på tribunen. Foto: Ridehesten.com/Herning 2022

Fire discipliner, tre arenaer, 200.000 besøgende og et stort oplevelsesområde, EquiPark. ECCO FEI World Championships 2022 Herning venter foran os. Jens Trabjerg og Casper Cassøe er sammen med ansatte og frivillige i fuld gang med at skabe et helt ekstraordinært event på dansk jord.

Dressur og voltigering

VM-konkurrencerne åbner lørdag den 6. august med dressur på Stutteri Ask Stadium og voltigering inde i Jyske Bank Boxen. Dressurkonkurrencerne åbner med holdkonkurrencen i Grand Prix, som afvikles i weekenden, med finale søndag eftermiddag. Mandag mødes de bedste 30 ryttere efter Grand Prix-konkurrencerne i Grand Prix Special, mens der er hviledag tirsdag. Onsdag aften kulminere dressurkonkurrencene inde på stadion i kunstigt lys, hvor de 15 bedste ryttere mødes i kür.
Verdens bedste voltigere tørner sammen over fire dages konkurrencer inde i Jyske Bank Boxen, og i lighed med dressurkonkurrencerne er onsdag den 10. sidste konkurrencedag for dem.

Netop onsdag den 10. bliver en helt fantastisk dag i VM-ugen, for der er der VM-konkurrencer i alle discipliner.

Springning afslutter VM

Agria FEI World Jumping Championship Presented by Helgstrand åbner med en nervepirrende tidsspringning, hvor heste og ryttere skal samarbejde om at overvinde forhindringerne fejlfrit og i højt tempo. Resultatet af tidsspringningen er en del af afgørelsen i den individuelle- og holdkonkurrence, så der er ingen short cuts – ryttere og heste sættes under pres fra første konkurrencedag. Ca. 40 nationer vil være repræsenteret i springkonkurrencerne, og heraf forventes det, at ca. 25 nationer stiller med hold.

Holdkonkurrencen afvikles over to dage, og afgørelsen finder sted fredag aften fra kl. 21.00 dansk tid i kunstig belysning. Det sætter en stemningsfuld ramme om den nervepirrende afgørelse på holdfinalen, som kun er åben for de 10 bedste nationer.

Efter tre spændende springkonkurrencer holder ryttere og heste en hviledag, og de 25 bedste ekvipager mødes i den nervepirrende kamp om individuelle medaljer den 14. august under Agria Super Sunday, som bliver den festlige afslutning på verdensmesterskaberne.

Paradressur – dansk succes?

Paradressurrytterne skal have afgjort medaljer i hold- og individuelle konkurrencer. Og deres konkurrencer kulminere med kür i alle fem grader søndag den 14. august. Konkurrencerne i paradressur bliver afviklet på BB Horse Arena, et stadion med 2500 siddepladser opført til lejligheden ved siden af Stutteri Ask Stadium.

Der er ingen tvivl om, at de hjemlige pararyttere er sultne efter at sikre en holdmedalje på egen jord, og det samme er den dobbelte PL-guldvinder Tobias Thorning Jørgensen.

Verdens øjne hviler på Danmark og Herning

Der er ingen tvivl om, at verden øjne kommer til at hvile på Danmark og Herning, når verdensmesterskaberne går i gang. Der er ventet 1100 journalister og fotografer fra hele verden, som kommer til Herning for at dække begivenheden i skrift og billeder. Samtidig forventes det, at omkring 200 millioner tv-seerer vil følge konkurrencerne i Herning.

Følg med på arrangementets hjemmeside: Welcome to Herning | Herning 2022