Nyheder

Tyske RTL beskylder Ludger Beerbaum for ’barring’ af heste

Fire gange olympisk guld, to verdensmesterskabstitler og adskillige andre priser – Ludger Beerbaum er en af ​​de mest succesrige springryttere i verden. I går aftes satte den tyske kanal RTL fokus på den berømte rytter i en dokumentar, der skal vise, at Beerbaum blandt andet ’barre’ sine heste i træningen.

Foto: Den Smukke Hut

Gennem næsten to års research har RTL Extra-teamet og undersøgende journalist Günter Wallraff prøvet at afdække ​​uautoriserede træningsmetoder i ridesport og overtrædelser af dyreværnsloven hos den tyske springstjerne Ludger Beerbaum.

En reporter sneg sig blandt andet ind i Beerbaum-stalden som marketingpraktikant og lavede research. Teaserfilmen for dokumentaren viser tilsyneladende, at der er blevet filmet bomme med en stikkende overflade og barring af hestene.

Programmet blev sendt klokken 22:35 i går aftes på RTL-extra. Beerbaum, som i øjeblikket er i Wellington, Florida, har meddelt, at han vil svare med en officiel erklæring på et senere tidspunkt.

Kommentar fra det tyske rideforbund

Det tyske rideforbund (FN) har lavet en officiel udtalelse, der kan ses på deres Facebookside (Deutsche Reiterliche Vereinigung e.V. (FN)).

“Som vi har givet udtryk for i 2020 og 2021 frem mod RTL, tager vi beskyldningerne meget alvorligt. Derfor vil vi nøje analysere optagelserne, der blev sendt sent tirsdag aften, og derefter drage passende konklusioner om yderligere tiltag. For at kunne foretage en seriøs vurdering af fakta, er der brug for al video og evidens. Vi opfordrer derfor endnu en gang RTL til at stille dette fuldt ud til rådighed for os.”

FN siger også, at de vil arbejde med sagen på flere forskellige niveauer, og se på om der skal iværksættes juridiske procedurer.

Det lyder også fra FN, at de flere gange de sidste år har bedt RTL om at levere hele videomateriale til undersøgelse samt navngive deltagerne. RTL har dog ikke opfyldt disse anmodninger. Du kan få et overblik fra det tyske forbund her.

Beerbaum Stables

Kilder: RTL og Bild