Nyheder

Dommerne sagde ja tak til alle hingste

Dansk Varmblods kåring af hingste i MCH Messecenter Herning har rundet den første hurdle, kåringen af de 4-års og 5-års og ældre hingste, og dommerne var begejstrede for det, de så.

Dansk Varmblods kåring af hingste i Herning. Foto: Zibrasport Equest

Traditionen tro har Dansk Varmblods to kåringskommissioner – i hhv. dressur og springning, vurderet de 4- og 5-års og ældre hingste til kåring under rytter torsdag i MCH Messecenter Herning i forbindelse med forbundets hingstekåring, show og sportsarrangement. Grunden til, at hingstene bliver færdigkåret allerede torsdag aften, er den simple, at de hingste kan indgå i de seværdige præsentationsklasser de kommende dag.

I dag har dommerne også bedømt de 3-årige hingste på fast bund. I år er hingstene til hingstekåring blevet bedømt i lineær scoring, og det er første gang dommerne tager denne, ellers velkendte bedømmelsesmetode i brug ved bedømmelsen af hingsten. Lineær scoring giver dommerne mulighed for at give hingste en mere detaljeret og nuanceret bedømmelse. På fast bund bliver hingstene nærstuderet og deres eksteriør, herunder benstilling bliver vurderet.

9 springhingste kåret

Kåringskommissionen bestående af Johnny Hansen, Bo K. Møller, Signe Wiese samt avlskonsulent Karina Christiansen skulle tage stilling til i alt 9 ældre springhingste – alle med bestået rideprøve. Samtlige 9 hingste blev godkendt:

101 Avarar Lox DWB e. Action Man Ask Z

102 Senator e. Der Senaat

103 Genesis P e. Bøgegården Gladiola

104 Zodiac D e. Zinedine B

105 Narciso Blue e. Zirocco Blue

106 Teglovnens Zir-Oculus e. Zirocco Blue

158 Bøgegårdens Comann e. Cristallo I

159 Bolero de Beaufour e. Nabab de Reve

160 Joker Ask e. Zinedine B

13 dressurhingste kåret

Også kåringskommissionen for dressurhingstene anført af Claus Hansen, Bjarne Nielsen, Johnny Sørensen og avlskonsulent Karina Christiansen var velvillige stemt, og godkendte samtlige 13 fremstillede dressurhingste:

130 Be Sure e. Callaho’s Benicio

131 Bonjour e. Bon Coeur

133 Straight Horse Finest Hour e. Franklin

134 For Real e. Blue Hors Farell

136 Fortunate e. Foundation

137 Franzé e. Franklin

138 Hallifax Lyng e. Schwarzgold

139 MSJ Q e. Quantensprung

140 Rosebank VH e. Revolution

141 Zanetti e. Zoom

170 Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy

171 Blue Hors Santiano e. Sezuan

172 Vitalos e. Vitalis

Se kataloget for hingstekåringen HER