Nyheder

Herning er bare noget helt specielt

Landsholdsrytter Søren Møller Rohde glæder sig MEGET til igen at komme til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, hvor avl og sport bliver forenet, og der er masser af spændende ting man kan følge på tre baner.

Søren Møller Rohde og Action Man Ask Z. Foto: Stutteri Ask

”Jeg glæder mig til at komme til Herning igen, det bliver virkelig fedt,” indleder berider Søren Møller Rohde, som foruden at være førsterytter på Stutteri Ask også er dybt involveret i avlen på stedet.

Dansk Varmblods hingstekåring har været afviklet i MCH Messecenter Herning siden 1980, dog ikke i 2021 grundet COVID-19, men nu er det gigantiske arrangement tilbage i Hernings messehaller med ridning på tre baner (Jyske Bank Boxen, Krafft Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E) samt den store messe Hest & Rytter. Det hele åbner onsdag den 9. og slutter søndag den 13. marts.

En tradition man SKAL være en del af

”Det er traditionen, som er med til at gøre det så specielt. Og det er altid et flot arrangement, samtidig er det specielt for os som hingstestation med kombinationen af avl og sport. Og det, som gør ”Herning” ekstra interessant er de mange forskellige konkurrencer og Unghestechampionatet, det er bare hyggeligt,” understreger Søren Møller Rohde.

Selv har han ikke så mange heste med denne gang, som han plejer. Han er røget ind i nogle småskader på nogle af hestene, og så er man, som Søren siger: Sat tilbage. Han glæder sig dog til at ride de heste, han har med i konkurrencerne. I de 3-stjernede springklasser rider han Grace Ask og avlshingsten Action Man Ask Z, mens han har en unghest med i youngsterklasserne og en i de 1-stjernede konkurrencer.

Action Man Ask Z blev i januar kåret i tre tyske avlsforbund: Holsteiner Verband, Westfälisches Pferdestambuch og Hannoveraner Verband sammen med endnu tre hingste fra Stutteri Ask: Cassado Ask, Favorit Ask og Todt un Prince Ask. Inden da var alle fire hingste også kåret i Dansk Varmblod og Oldenburger Verband, mens Action Man Ask Z også er kåret i Zangersheide.

Fokus på Unghestechampionatet

Sørens fokus kommer også til at være rettet mod Unghestechampionatet i springning. Her har hans hustru Karen Møller Rohde Fi FI Ask Ci Ci Senjor Ask/Favorit Ask (opdr. Stutteri Ask) med til start. Parret sejrede ved Egnethedstesten i Ikast i efteråret, og opnåede den højeste score på landsplan. Ved Pavo og Dansk Ride Forbunds Championsfinale blev det også til en sejr til parret.
”Det håber jeg bliver rigtig sjovt,” siger Søren.

Fendi Ask er datter af Feline Ask, der er en af de mest betydningsfulde avlshopper på Stutteri Ask. Vi tegnede et portræt af Feline Ask: Ikoniske avlshopper: Feline Ask, Se også: Video: Fendi Ask – En helt unik hoppe

Læs også: Spring- og dressurheste udtaget til Unghestechampionat

Hjemmeavl til kåring

”Vi har en hingst med til kåring som er hjemmeavl. Det er en virkelig god hest, meget sportig og forsigtig. Den springer rigtig godt, når vi har trænet med den herhjemme. Den er jeg ret glad for,” fortæller Søren om kat. 17 Vasco Ask e. Verdi/Clarimo, der skal i ilden første gang onsdag aften i løsspringning. Torsdag bliver hingstene vist for dommerne på fast bund, mens de fredag skal longeres og løsspringes anden gang inde i Krafft Arena M.

Som man kan læse, får Søren nogle travle dage i Herning, men han glæder sig helt enormt. ”Det bliver virkelig dejligt at komme i gang i Herning igen,” slutter han.

Se kataloget for Dansk Varmblods Hingstekåring HER

Start- og resultatlister