Nyheder

Video: Bjarne Nielsen sætter ord på kåringen af dressurhingstene

Den årlige kåring af hingste i Dansk Varmblod i MCH Messecenter Herning får sin afslutning søndag den 13. marts. Bjarne Nielsen sætter her ord på årets kåring – og kommer med en lille afsløring.

Kåring af hingste i Dansk Varmblod. Foto: Kee Frandsen

Kåringen af de 3-årige dressurbetonede hingste i Dansk Varmblod strækker sig over flere bedømmelser: på fast bund, i longe, løse i hallen. Hvad er det så dommerne ser på under de forskellige bedømmelser? Det sætter Bjarne Nielsen ord på i dette interview. Han er en del af kåringskommissionen, og han roser hingsteholdernes forberedelse af hingstene i år.

“Det er en super fin årgang, som bare bliver bedre, og med et højt bundniveau i år,” udtalte Bjarne Nielsen. I dag søndag falder afgørelsen på kåringen af hingstene. De 3-årige hingste kan opnå adgang til afprøvning, det betyder, de skal bestå en 10-dages test, som de skal indsynes til søndag kl. 17.15. Består de testen, som foregår på Tørring Ridecenter med Torben Frandsen om træningsleder, får hingstene bedækningstilladelse i år. Omvendt kan hingsteholderne vente til 35-dages testen i efteråret, og resultatet af den test bestemmer, hvorvidt hingstene kan blive endeligt kåret, når de kommer til hingstekåringen som 4-års.

Der bliver ikke udpeget en fløjhingst i holdet af 3-års hingste, det gør der til gengæld i holdet af 4-års hingste, hvor der også skal uddeles en pris til den bedste Dansk Varmblods hingst i hhv. springning og dressur. Det sker inde i Boxen fra middag.

Kataloget til hingstekåringen kan ses HER

Bjarne Nielsen