Nyheder

2 nye æresmedlemmer i rideforbundet

Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde i Middelfart er i fuld gang. Som det er tradition, åbnede mødet med formand Ulf Helgstrands gennemgang af bestyrelsens årsberetning, og der var meget at glæde sig over, bl.a. to nye æresmedlemmer og det er 15 år siden forbundet sidst her udnævnt æresmedlemmer.

Repræsentantskabsmøde i Dansk Ride Forbund. Foto: Zibrasport Equest

Repræsentanter for rideforbundets klubber er samlet til repræsentantskabsmøde for dels at tage pulsen på forbundet – via årsberetning og præsentation af regnskab og budgetter, men også at stemme om medlemmer til bestyrelsen og ikke mindst at hædre ildsjæle i forbundet for deres arbejde og engagement.

Der var tilmeldte stemmer svarende til 376 på mødet, og ca. 120 fremmødte klubber. I år er første år med digital afstemning ved det fysiske repræsentantskabsmøde. Det var blevet mødt med lidt skepsis fra nogle af klubberne, og der blev indledningsvis lavet et prøvevalg for at teste systemet. Og det krævede lidt introduktion og gav anledning til lidt arbejde og morskab undervejs.

Æresmedlem Hanni Toosbuy Kasprzak, ECCO. Foto: Zibrasport Equest

To nye æresmedlemmer

”Jeg har kun prøvet dette her en gang tidligere i mine år som formand,” indledte Ulf Helgstrand, og han fortalte, at han for 15 år siden var med til at der blev udnævnt tre æresmedlemmer Bent Neergaard, Ingrid Salquist og Hanne Vallentin.

Ulf Helgstrand fortalte, om den store udvikling der er sket i dressursporten, ikke mindst på grund af den talentudvikling som sker netop i denne disciplin, ikke mindst på grund af den store støtte fra ECCO via ECCO Cup og sponsorater til mange store arrangementer.
Han bad forsamlingen støtte bestyrelsens forslag om at udnævne ECCO’s ejer Hanni Toosbuy Kasprzak som æresmedlem i forbundet. Det fik forsamlingen på benene med taktfaste klapsalver. Efter dette tog Jacob Ravnsbo ordet og bad forsamlingen give deres opbakning til at gøre Ulf Helgstrand til æresmedlem, og det blev fulgt af lige så begejstrede klapsalver. Mens Ulf Helgstrand måtte indrømme, at her havde hans bestyrelsesmedlemmer taget fusen på ham.

Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand. Foto: Zibrasport Equest

Årsberetning med sport og coronafokus

Ulf Helgstrand åbnede årsberetningen med at se tilbage på, hvordan klubberne er kommet gennem coronarestriktionerne. Og han italesatte også krigen i Europa, han er vicepræsident i det Europæiske forbund, EEF, og han fortæller, hvordan man fra FEI’s side har sanktioneret Rusland og Hviderusland.

”Vi skal minde hinanden en lille smule om, der er et humant perspektiv i dette her, samtidig med vi bekymre os om hestene, sagde Ulf Helgstrand bl.a.

Han understregede også vigtigheden af konstant at have fokus på hestevelfærd i alt, hvad vi har med at gøre. ”Og det kan ende med vi har en hest, vi ikke må ride på, sagde han, det her skal tages alvorligt, fortsatte han. ”Vi skal være proaktive, som vi er det med udstyrsundersøgelserne.”

”Vi har oplevet, siden 2008, støt faldende medlemstal. Fra knap 80.000 til nu knap 64.000. Det skal vi have fokus på, men i forhold til mange andre idrætsforbund, oplever vi nu en lille fremgang på 2%. Det er et pejlemærke for interessen for vores sport.” Og som Ulf Helgstrand bemærkede er medlemstallet også afgørende for den støtte forbundet kan få til aktiviteter til gavn for fællesskabet.

Regnskabet blev godkendt med et underskud på godt 500.000 kr.

Hovedbestyrelsen. Foto: Zibrasport Equest

Drenge i ridesporten

”De drenge som stod frem på de sociale medier, om mobning i ridesporten, gik viralt, og foreningen ”Drenge i Ridesporten”. Ved Dansk Varmblods hingstekåring blev der sat fokus på dette, og der mødte 200 drenge op, og de fik gode råd fra andre mænd i sporten. Jeg siger: De søde tøser dyrker ridesport, og det er dem man møder til ridning. Hvorfor skal man så ikke gå til ridning? Lød det fra formanden.

”De drenge er nu ambassadører for drenge i ridesporten, kan I forestille jer, hvad det betyder, hvis vi kan nå en ligelig kønsfordelen, lød det med et smil fra formanden, vel vidende, at det ikke bliver aktuelt, men der er stort udviklingspotentiale for drenge i ridesporten.

Det går ufatteligt godt

Sportsligt går det godt for rideforbundets eliteryttere, to guldmedaljer ved PL i Tokyo, medaljer ved EM og topplaceringer og sejre internationalt.

”Man kan kun blive stolt af vores sport, vi skal værne om den, og være proaktiv, vi skal holde hestevelfærden i fokus. Jeg håber vi kan fastholde den udvikling, vi er i gang med nu”, sluttede formanden.

Årsberetningen kan læses i sin helhed HER.