Nyheder

Uanvendelig.dk modtager Velfærdsprisen

Velfærdsprisen blev første gang uddelt af Dressurens Venner i 2016 og modtageren tildeles 10.000 kroner. I år er prisen gået til Uanvendelig.dk.

Helle Kristensen med sin hest Shadow, som i sin tid gav hende idéen til at starte Uanvendelig.dk. Foto: Claus Ardal

Uanvendelig.dk er en vidensplatform for ryttere og hesteejere baseret på høj faglig viden og evidens. På siden kan man finde information og inspiration til både træning og genoptræning. Uanvendelig.dk drives som et samarbejde mellem Hestens Værn og Helle Kristensen, og idéen til det fælles projekt opstod, da Helle Kristensen selv stod med en hest, der havde pådraget sig en alvorlig skade og stod overfor et langt genoptræningsforløb. 

“I 2014 havde jeg en hest, der under løsspring sprang over barrieren og hang fast. Der var ikke noget, der brækkede på hesten, men den havde taget alvorligt skade og derfor fulgte der et langt udredningsforløb. Jeg begyndte at lægge mærke til, at hver gang dyrlægen havde set på min hest, så gik jeg hjem og søgte mere information på nettet om, hvad dyrlægen havde sagt,” fortæller Helle Kristensen. 

Samtidig med dette faldt hun også over en artikel, der handlede om, at mange heste opgives ved skader, hvor man kan gøre brug af den såkaldte uanvendelighedsforsikring. Og det gav hende idéen til at skabe en vidensplatform, hvor ryttere med skadede heste kunne søge viden og inspiration.

“Jeg vil vove den påstand, at der ikke er nogen hesteejer, der vil aflive sin hest, medmindre det er højst nødvendigt. Men hvis man ikke kan få den rette information om, hvordan man passer godt på sin hest – både før og efter en skade – hvordan skal man så få de rette forudsætninger for at hjælpe den?” 

Det blev startskuddet til Uanvendelig.dk – i 2015, da Helle Kristensen selv stod med en skadet hest, var det svært at finde den rette information på nettet. Og nu “drukner man nærmest i information,” som hun siger. Men langt fra alt den information, der ligger på internettet, er korrekt eller baseret på faglig viden. 

Læs mere på Dressurens Venner