Nyheder

Andreas Helgstrand og Jovian sejrede i Special debut

Mange havde besluttet at trodse de truende regnvejrsskyer for at opleve Andreas Helgstrand og avlshingsten Jovians Grand Prix Special debut under Aalborg Dressage Event, og de fik præcist det de var kommet for: en opvisning i power, smidighed og ridelighed fra den imponerende hingst.

Jovian og Andreas Helgstrand. Arkivfoto: Helgstrand Dressage

Et hurtigt klap på halsen af Jovian efter en fejlfri serie af ettechangementer blev der også tid til for Andreas Helgstrand i parrets debut i Grand Prix Special ved det internationale stævne i Aalborg. Den dobbelte verdensmester Jovian e. Apache er tilsyneladende født til at gå op-ad-bakke totalt ubesværet, og i Specialen, som er et rigtigt power-program, fik hingsten vist sine imponerende kvaliteter.

Dommerne uddelte fire 10-taller i travprogrammet og et stort antal 9-taller. Den kun 8-årige hingst mangler lige lidt balance og styrke til at vise piaffen med stor sikkerhed, men det er også den eneste øvelse, hvor parret endnu ikke score højt. I alt 77,872% vurderede dommerne deres ridt til.

Se Andreas Helgstrand og Jovians ridt i Grand Prix Special

”Den er vanvittig, vi har aldrig redet programmet igennem derhjemme, men vi har fokuseret på Grand Prix,” fortæller Andreas Helgstrand. Han besluttede alligevel at prøve at ride hingsten i Specialen, og igen viste de et fejlfrit ridt. Det kostede dog lidt, at den første piaffe fra skridt, faldt for tidligt, Andreas fortæller: ”Han gik selv i gang, det er fantastisk, at han bare selv har lyst til at piaffere. Det er ungdomsfejl, men han er bare så ærlig og igen uden fejl i øvelserne.”
Andreas begejstring er tydelig og forståelig. Om hingsten siger han: ”Den står stille, når den skal, den kan lave overgange med lethed, den er bare unik.”

Jeg kunne godt tænke mig at ride ham til VM

Andreas Helgstrand


Får vi så Jovian at se til DM ved Helgstrand Event i starten af juni? Det kunne Andreas ikke give at helt klart svar på.
”Jeg skal have set på planerne. For jeg kunne godt tænke mig at ride ham til VM, fordi det er så let for ham at gå programmerne. Han gør det bare, på opvarmningen og inde på banen.”
Skal Andreas i spil til en plads på VM-holdet, skal der endnu en international start til for parret, for at have kvalifikationskravet på plads.

Dansk dominans

Andreas og Jovian var der ingen, som kunne true på resultatlisten, og det var glædeligt at resultatlisten blev domineret af de hjemlige ryttere.

Over en tredjedel af hestene i Grand Prix Special var efter Blue Hors Zack og blandt dem Daniel Bachmann Andersens Zippo M.I. Parret var sidst i klassen i deres internationale Grand Prix Special debut. Daniels samarbejde med den 10-årige vallak er blot godt et par måneder gammelt, men Daniels erfaring fornægter sig ikke, og de gik ind på andenpladsen med 72%

Carina Cassøe Krüth havde ladet Danse blive hjemme, og taget Heiline’s Zackton e. Blue Hors Zack med til Aalborg. Den 10-årige vallak udvikler sig fra det ene stævne til det næste og får større og større sikkerhed og tryghed på banen. I Specialen opnåede de 70,277% til 3. pladsen

Junior holdkonkurrencen domineret af Danmark

Der stod Danmark på de 5 placerede ryttere i Junior Team konkurrencen som åbnede dagen i Aalborg. Sophia Bøje Obel Jørgensen vandt med Brilliant med 70,657% foran Thilde Rude Hare og Fred the Red med 70,151% og de blev tæt forfulgt af Johanne Kofoed Jensen og Frida Gold som fik 70,050%

Intermediaire I blev vundet af Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Znickers med 71,559%

Start- og resultater