Nyheder

Der stod 0 på tavlen, men det blev en 3. plads

Danmark kom i omspringning mod Frankrig og Japan – en stor dansk præstation ledte op til afgørelsen, hvor det desværre ikke lykkedes at gentage sidste års sejr.

Linnea Ericsson-Carey & Skorphults Baloutendro Foto: Zibrasport Equest

Det blev en nervepirrende afgørelse på Longines EEF Series Nations Cup i Uggerhalne. Danskerne lå inden den afgørende runde lige med Sverige, Belgien, Japan og Frankrig med 0 fejl. I anden runde faldt Sverige og Belgien fra den absolutte topkamp.

Danskerne var helt i topform igen i anden runde hvor samtlige ryttere: Lars Nørgaard Pedersen. Konstantin Deeken Künnemann, Linnea Ericsson-Carey og Andreas Schou alle var fejlfrie. Så var der ikke andet at gøre, end at vente på, om danskerne ville stå alene tilbage uden fejl, eller Frankrig og Japan ville ride lige op mod danskerne. Både Frankrig og Japan havde en rytter med 4 fejl, så deres sidste rytter var helt afgørende. Da begge ryttere var fejlfrie, måtte der igen i år omspringning til for at afgøre holdspringningen.

Det blev et helt nyt og ungt hold fra Frankrig som sejrede. Foto: Zibrasport Equest


Modsat sidste år, hvor Danmark var sidst ude, måtte Linnea Ericsson-Carey åbne omspringningen med Skorphults Baloutendro og selvom hun var fejlfri, så tiden på 40.13 sekunder absolut ud til at kunne slås. Og det blev den. Først af den erfarne japanske rytter Eiken Sato (36,69 sek) og dernæst af den enlige kvindelige rytter på det franske hold Maelle Martin som standsede tiden på 36,41 sek. og sikrede sejren til det unge franske hold. Deres chef d’Equipe Eduard Couperie var meget stolt af sit hold og deres indsats, og meget glad for stævnepladsen og de gode forhold for hestene i stalden. “Det er noget vi sætter stor pris på,” understregede han.

Linnea Ericsson-Careys mand Shane har redet hoppen op til de store opgaver, og det er nu Linnea, som nyder godt af hans gode forarbejde, fortalte hun til Zibrasport Equest efter omspringningen. Hør hende fortælle:

Andreas Helgstrand fortalte efter afgørelsen på Longines EEF Series Nations Cup hvor meget han nyder at følge med i springningen, og han er absolut åben for at udvide stævnet endnu mere, og måske kombinere det med dressur.

Opbakning fra tilskuerpladsen fra Andreas Helgstrand, Christian Schou og Thomas Sigtenbjerggaard. Foto: Zibrasport Equest

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.
*Fredagens Longines EFF Nations Cup kan kun ses på CLIP MY HORSE (grundet rettigheder)

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister