Nyheder

Vi tror på det, siger Bo K. Møller

Danmark har trukket startnummer 3 i Longines EEF Series Nations Cup i Uggerhalne i dag. Ikke det bedste udgangspunkt, men heller ikke noget, som har den store betydning for holdet. De er klar, siger landstræneren.

Andreas Schou, Lars Nørgaard Pedersen (er desværre ikke blandt mulige VM-deltagere), Konstantin Deeken Künnemann, Linnea Ericson-Carey og Bo K. Møller. Foto: Zibrasport Equest

10 nationer mødes kl 13 i dag hos Helgstrand Event i den spændende holdkonkurrence, Nations Cup, som er en del af en serie, hvor også hold, som ikke er en del af den præstigefyldte første division har mulighed for at deltage.

Longines EEF Series er en Nations Cup turnering i ridebanespringning, som er arrangeret af European Equestrian Federation. Turneringen er inddelt i fire europæiske regioner – Nord, Syd, Central og Vest.

Hvert hold består af 4 ryttere, og alle skal ride to runder, resultatet skal findes blandt de tre bedste resultater for holdet i hver runde. Danmark er i region North, og Drammen er vært for endnu en kvalifikation i denne liga fra den 9. – 12. juni. Der vil være semifinale mellem deltagerne fra North-West i Deauville, Frankrig den 23. – 26. juni og finale for de 10 bedste teams i Warszawa i Polen den 8. – 11. september, hvorfra der er en plads i første division i spil.

Danmark jagter points

Det danske hold sejrede sidste år i Longines EEF Nations Cup i Uggerhalne, og den sejr er rytterne og landstræner Bo K. Møller meget opsatte på at gentage. Danmark trak startnummer 3 ud af de 10 nationer, og det betyder, at første rytter Lars Nørgaard Pedersen, blot kommer til at se to ryttere ride banen, inden han selv skal i aktion. ”Det er en ok lodtrækning,” indleder Bo K. Møller. ”Vi starter med Lars for han har en naturlig, hurtig hest (Bøgegården Gladiola), vi kan se de to første ryttere og det giver os en lille fornemmelse af tiden.”

Er tiden stram, er Gladiola sædvanligvis så naturlig hurtig, at det ikke skulle give udfordringer.
Det er Konstantin Deeken Künnemann og AK’s Crowney, som er anden rytter for Danmark efterfulgt af Linnea Ericsson-Carey/Skorphults Baloutendro og Andreas Schou med Independent er sidste mand for Danmark.

”Vi vil gerne på podiet igen, men de andre hold har også rigtig gode ryttere til start. Vi tror på det, og hesten så fine ud i springklassen i går. Vi vil gøre alt for at komme på podiet, og så bliver det afgørende, hvem der lige har heldet i dag,” slutter Bo K. Møller.

Det er Sverige, som åbner Nations Cup konkurrencen, efterfulgt af Finland, Danmark, Polen, Belgien, Japan, Norge, Frankrig, Tyrkiet og Litauen.

Parade inden starten. Foto: Zibrasport Equest

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.
*Fredagens Longines EFF Nations Cup kan kun ses på CLIP MY HORSE (grundet rettigheder)

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister