Nyheder

Video: U25-ryttere forberedes til den store sport

Under Helgstrand Event i Uggerhalne denne weekend afvikles en kvalifikation til Europafinalen for U25 springryttere lørdag eftermiddag. En af de danske ryttere i denne Grand Prix er Konstantin Deeken Künnemann. Her fortæller han om klassen, som kan følges på livestreamingen på Zibrasport Equest.

Konstantin Deeken Künnemann er allerede etableret på seniorniveau med AK's Crowney, men serien for U25-ryttere er også en vigtig del af hans udvikling. Foto: Zibrasport Equest

26 ryttere deltager i eftermiddag (kl. 16.30) i DK Companys CSIU25 EY Cup Grand Prix på forhindringshøjden 1,45 cm. Denne klasse for U25-ryttere er en del af en kvalifikationsturnering i Europa, med finale i Salzburg til vinter. Der er ryttere til start fra Danmark, Sverige, Tyrkiet, Frankrig, Japan og Norge.

I 2003 blev EYCup grundlagt, det er en cup målrettet U25-ryttere (16 til 25 år), og den har opnået stor popularitet. Klasserne for U25-rytterne afvikles ved internationale stævner, og der har været afviklet afdelinger bl.a. i Tyskland, Østrig, Polen, Belgien, Italien, Litauen, Tjekkiet, Slovakiet og Schweiz.

Konstantin Deeken Künnemann var med i kvalifikationen på Vilhelmsborg sidste år, og han er har stor ros til initiativet:

Konstantin Deeken Künnemann

Landstræner Bo K. Møller har oplevet U25-konkurrencer ved stævnerne i udlandet, og i 2021 lykkedes det at få en afdeling til Danmark. Og igen i år afvikles en afdeling i Danmark, hos Helgstrand Event lørdag eftermiddag. Klassen indgår i en serie af springstævner med fokus på U25-ryttere, linket mellem ungdomsrækken og den store springsport. Det kan være en udfordring for de unge ryttere at indgå i konkurrence med professionelle seniorer, når de ikke længere er en del af ungdomsklasserne (U21). Ved at lave en overgang mellem ungdomsrækken og seniorrækken i U25 konkurrencer, får rytterne en lettere overgang til den store sport, og de har desuden finalestævnet i EYCup i Salzburg at ride efter.

Se springning i topklasse, når Helgstrand Event afholder Longines EEF Series™ Aalborg 2022 præsenteret af Radisson med CSIO3*, CSI2* og CSIU25 den 18.-22. maj 2022.
*Fredagens Longines EFF Nations Cup kan kun ses på CLIP MY HORSE (grundet rettigheder)

Premium Medlemmer: 0 kr. (adgang købes i kassen til 0 kr.)
Basic Medlemmer/Pay pr view: 199 dkr.

Se program her

Start- og resultatlister