Sport

Andreas og Jovian gentog succesen

Andreas Helgstrand og Daniel Bachmann Andersen skulle tirsdag forsvare de danske farver i Grand Prix Special ved Aachen Dressage Days i Hagen.

Jovian til Dansk Varmblods hingstekåring i 2022 Foto: Kee Frandsen

Andreas Helgstrand og Daniel Bachmann Andersen har de seneste dage være i Hagen for at deltage i CDI3* ved Aachen Dressage Days.

Mandag lagde de stærkt ud med at tage de tre første placeringer i Grand Prix – læs mere om triumfen her.

Og tirsdag eftermiddag fortsatte de to danske fyre de flotte takter.

Dansk sejr

Andreas Helgstrand vandt gårsdagens klasse på Jovian, mens han blev toer på Queenparks Wendy – og da han kun måtte ride på én i Grand Prix Specialen, faldt valget på avlshingsten Jovian.

Og det fortryder Andreas nok ikke.

76.319% og endnu en sejr kan Andreas og Jovian nu skrive på deres cv. I dag opstod der endda et par små misforståelser i programmet – bl.a. kiksede den ene sidetraversade, da Jovian hellere ville galopere.

Horse2riders analyse af vinderidtet lød således:

Good halt, power diagonal, super balance crossing half pass left, good into passage at C, big expressive passage, good extension, small canter into half pass right but corrected, power extension could come back bit more closed hind, extended walk lack bit more let go over the back, collected walk need bit more closed frame, good 1st piaffe, 2nd good lacking more clear transitions out, loosing passage bit before transition to canter, bit tense half pass right, bit swing hind 2 times, good 1 times bit swing, good extended canter, good balance 1st pirouette, swing 1 times, good 2nd pirouette, good into trot, power long side, good final centerline.

Mandagens nummer tre ville igen være med i toppen. Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. viste høj kvalitet i den trestjernede Special.

73,617% blev totalscoren, hvilket rakte til en placering som nummer tre.

Good halt, good diagonal, supple good crossing half pass left, good into passage at C, good passage, good extension, good passage, nice uphill super crossing half pass right, nice into passage, super extension, nice back to passage, extended walk lack bit more suppleness over the back, bit tense collected walk, bit cautious 1st piaffe, good out into passage, good 2nd piaffe with good transitions, super into canter, nice balanced half passes, 2 times over full diagonal, good 1 times, power extended canter super change, nice sit and control 1st pirouette, nice 1 times, unbalance into 2nd pirouette, good into trot, power long side, nice final centerline, lød ordene fra Horse2rider.

FInd start- og resultatlister her