Sport

Andreas slog Daniel – tæt duel i Hagen

Andreas Helgstrand og Daniel Bachmann Andersen er i disse dage i Hagen, hvor de deltager i CDI3*. Og de kom stærkt fra start.

Jovian og Andreas Helgstrand. Arkivfoto: Helgstrand Dressage

Aachen Dressage Days i Hagen har kun to danske ryttere til start i CDI3* – alligevel var Dannebrog at finde foran de tre første placeringer i mandagens Grand Prix.

Daniel Bachmann Andersen og Andreas Helgstrand skulle begge vise deres formåen i klassen hvor hele 40 ekvipager kæmpede om sejren.

Se også: Daniel og Zippo i Grand Prix Special

Ingen kunne komme udenom Andreas Helgstrand. Han vandt klassen på den otteårige Jovian, og så indtog han også lige andenpladsen med den ligeså unge hoppe Queenparks Wendy.

Imponerende 76,348% fik Jovian i den internaionale Grand Prix.

Horse2rider kunne også lide ridtet i Hagen:

Good halt, tense hind out into trot, power balanced diagonal, good swing and balance for half passes, good halt with rein back, power diagonal, good into passage, big passage going into small active piaffe, dropping bit hind vertical for piaffe, good transitions, good walk tour, tiny tension into passage, becomes high hind for piaffe and hind vertical, good activity, good into canter, good 2 times, power extended canter, good change, tense bit unbalanced zigzag, ok 1 times swinging, huge sit for pirouette need to be more up and open in front, power diagonal, good passage, good activity piaffe but hind vertical, good transitions.

Læs også: Andreas Helgstrand: Wendy er utrolig ridbar

Horse2rider kom med følgende analyse af Andreas’ og Wendy ridt, der blev belønnet med flotte 74,370%:

Open halt hind, power diagonal, good crossing half passes, good halt tense rein back, power diagonal, could be a be sharper into passage, good passage, nice piaffe with good transitions, super extended walk with good relaxation, good collected walk, nice into passage, few piaffe steps forward trending, good flow, good into canter, good 2 times, power risk extended canter, small flying change, good zigzag, small hind 1 times, big 1st pirouette, 2nd need more clear sit, good into trot, good diagonal, good final centerline, bit swing front legs for passage, open halt. 

Dansk top tre

Daniel Bachmann Andersen gjorde en flot figur på Zippo efter Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro. Dommerne belønnede parret med 73,957% og en tredjeplads efter landsmanden Andreas.

Daniel og Zippo havde deres stævnedebut i februar, men de har allerede hevet flere placeringer i GP på nationalt niveau hjem – og nu altså også internationalt.

Good halt, well balanced diagonal with good power, nice side picture, supple half passes uphill with good crossing, good halt bit tense rein back, nice diagonal, supple into passage, good piaffe could be a bit quicker of the ground, smooth transitions, good relaxation for extended walk, good collected walk nice active, good into passage, nice balance for 2nd piaffe, good transitions, bit tense into canter, good 2 times over full diagonal, power extended canter, super change, super zigzag, good 1 times, very nice sit and balance for 1st pirouette, 2nd bit bigger, good into trot, nice diagonal, good passage, easy into piaffe, good piaffe at the spot and good transition out, lød dommen fra Horse2rider.

Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy til DM. Foto: Zibrasport Equest

FInd start- og resultatlister her