Nyheder

Udfordringer for de førende ryttere i DM

DM i paradressur er opdelt i to afdelinger, og de to førende ryttere efter første afdeling så meget urørlige ud, men i dag fik de begge udfordringer på banen.

Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater. Foto: Zibrasport Equest

Mesterskabet er opdelt i en gruppe for grad I, II og III samt en gruppe for grad IV og V. Mesterskabet afgøres efter tre afdelinger, hvor første afdeling blev afviklet fredag, anden afdeling lørdag, mens der er kürfinale søndag under Helgstrand Event, som afvikles denne weekend i Uggerhalne.

Landstræner Astrid Gemal og Cathrine Dufour, der træner Katrine Kristensen. Foto: Zibrasport Equest

Miljøtræning for Katrine

PL-rytter Katrine Kristensen lagde sig sikkert i spidsen for mesterskabet efter første afdeling. Da hun red på banen som første rytter i dag, blev det opdaget, at bogstaverne ikke stod helt korrekt på banen. Det tog Katrine med overlegen ro, men det tog lidt tid, førend problemet blev løst. Katrine holdt fokus, men det samme kunne man ikke sige om charmerende Gørklintgårds Quater, han blev pludselig forstyrret af et legende barn, og lyden af en stor traktor. Katrine fik bragt ham til ro, og fik redet sit program. Desværre kostede hestens ulydighed på banen dyre points, men i den samlede stilling holder Katrine Kristensen sin samlede føring inden kürfinalen. Dagens vinder blev Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy.

Rene Igelski og Beyond Dreams. Foto: Zibrasport Equest

Den regerende mester holder føringen

Renee Igelski vandt mesterskabet i grad V sidste år på en lånt hest, og på konkurrencens første dag lagde hun sig i spidsen af konkurrencen på sin egen Beyond Dreams. Også Renee fik nogle udfordringer med uopmærksomhed hos hesten, og dermed kunne hun ikke gentage sejren fra første afdeling. Den satte Line Thorning Jørgensen sig på med Højgaardens Zackzimo DWB med 70,595%, men da Line havde udfordringer i det første program, hvor hun bl.a. havde fejl i begge kontragalopper, ligger hun nu på en samlet 5. plads.
Renee Igelski holder den samlede føring foran Anne Mette Hasselstrøm og Østergårdens Deleight, mens Pia Wulff Jelstrup og Zafia ligger til en potentiel bronzemedalje.

Line Thorning Jørgensen og Højgaardens Zackzimo DWB. Foto: Zibrasport Equest


Start- og resultatlister

Gratis adgang for publikum

Der er masser at se på ved Helgstrand Event med Danmarksmesterskab i dressur 2022 Præsenteret af Mustang Trailer. Sideløbende med mesterskabsklasserne er der også 2. kvalifikation af Bundgaard Byg x Trolle Cup, UVM-udvælgelse klasser og enkelte nationale klasser. Der gratis adgang for publikum alle dage, og du kan læse meget mere på Helgstrand Events hjemmeside.

Se det hele hjemmefra

Har du ikke mulighed for at tage turen til Uggerhalne, så kan du se det hele på Zibrasport Equest. Vi streamer alle klasser, alle dage. Premium Medlemmer har naturligvis fri adgang til streamen og videoarkiv, mens alle andre kan købe pay pr view til 199 kr.

Vi har naturligvis også journalister på stedet, og de er klar til at lave spændende historier og vinderinterviews. Så hold øje med både hjemmeside og Facebook.

Se med LIVE her

Læs meget mere om DM i dressur og se videoer fra tidligere år.