Skip to main content

En uge med den islandske hest i centrum

Aktivitetsugen i Dansk Islandshesteforening henvender sig både til børn og voksne, der elsker islandske heste, og et spændende program er klar til deltagerne i 2021
| admin

Billeder: Henrik Bjerregrav / Kilde: Islandshest.dk

Omkring 175 islandsk heste entusiaster deltager årligt i Dansk Islandshesteforenings (DI) aktivitetsuge. Deltagerne er i alle aldersgrupper fra 0-75 år og er en god blanding af børnefamilier og voksne uden børn. Der er masser af aktiviteter for alle og naturligvis et fantastisk socialt samvær på tværs af aldersgrupper og interesser – alt samme med den islandske hest som omdrejningspunkt.

Et spændende program i 2021
Arrangørerne har allerede løftet sløret for, hvad deltagerne kan glæde sig til i Årets Aktivitetsuge, og indtil videre er følgende ting på programmet:

  • Heldagsworkshop om bomtræning v. Pauline Preston, forfatter til bogen “Bomtræning”
  • Ny viden om skoning af hest
  • Rideundervisning fra uddannede instruktører
  • Paskursus v. verdensmester i femgang Jón Stenild
  • Håndhestekursus v. Louise Rolfing
  • Springtræning ved Simon Vester
  • Dansk Islandshesteforenings nye Ryttermærker 1 og 2
  • Oplæg om farver, genetik og spændende forskning fra Sveriges Landbrugsuniversitet v. Julie Clasen.

Og når det ikke lige skal handle om heste, er der mulighed for at deltage i kurser og workshops om alt lige fra rollespil, funbattle, robotbygning, vikingeperler over bål, børstenbinderi, filtsyning, ølsmagning eller nyde en skøn drinksaften.

Foto: Henrik Bjerregrav

Om DI Aktivitetsuge
Dansk Islandsheste forenings aktivitetsuge afvikles i uge 29 hos Kompedal Plantage mellem Viborg og Vejle. Det et foreningsarrangement under Dansk Islandshesteforening og kræver medlemsskab af foreningen eller en af de 65 lokalklubber. Deltagerantallet er max 170 personer. Alle deltagende heste skal være stambogsførte islandske heste, og aktivitetsugen henvender sig både til skovtursrytteren og den mere ambitiøse rytter. Der er mulighed for overnatning i egen campingvogn, telt eller lejede værelser (begrænset antal). Hestene opstaldes på separatfolde.  Medbring selv hegnsmaterialer, spande og lignende. Man sørger selv for fodring, og der er Hø ad. Libitum og fri adgang til vand.

For mere info om pris, tilmelding etc. Klik her

Dansk Islandshesteforening