Skip to main content

Guld til Tobias efter et kongeridt til 84%

21-årige Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill var helt i særklasse ved PL i Tokyo – en magtdemonstration af den unge danske rytter sikrede den anden guldmedalje ved PL
| admin

Det var en nydelse at følge Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill i Grad III ved PL i Tokyo. Det flød så smukt for Tobias og Jolene Hill inde på banen. Tobias fik vist et program, der passede perfekt til musikken.

”Det er svært ikke at få våde øjenkroge, det er helt fænomenalt det her, sagde Stinna Tange undervejs, hun kommenterede igen i dag på DR2, og igen var det en stor fornøjelse at høre hende fortælle undervejs. Om Tobias fortsatte hun: ”Den sad lige i skabet. Det kan ikke retfærdiggøres med ord. Det bringer stærke følelser frem”.

84,347% viste resultattavlen med 80,133% for det tekniske og 88,6%  for det kunstneriske indtryk.

“Den bedste danske pararytter nogen sinde,” betegnede Stinna Tange, Tobias Thorning Jørgensen. Hvilket er en store cadeau til Tobias, Stinna har flere medaljer ved EM, VM og PL, bag sig og hun fortæller, at Lis Hartel er hendes store forbillede. Lis Hartel, som på trods af at være ramt af børnepolio med nedsat funktion i benene som følge, kunne ride mod raskryttere og vinde OL sølv.

“I dag der skubbede vi hele tiden til grænsen. jeg havde bare lyst til at vise hele verden, hvad Jolene kan. Jeg er ekstrem lettet og virkelig glad. Det er min bedste bedømmelse nogensinde,” sagde Tobias bl.a.

“Det er helt vildt (at stå med to guldmedaljer) jeg er bare ekstremt glad og lettet over det er gået så godt.”
Hør ham fortælle her:

Tobias Thorning Jørgensen (Parasport Danmark)

Se Tobias fremragende kür på Jolene Hill HER

Caroline Cecilie Nielsen og Daniella Rønnow med Davidoff inden starten i kürfinalen. Foto: Privat

Ann Cathrin Lübbe vandt bronze

Den norske rytter, Ann Cathrin Lübbe, som træner herhjemme red sin Dansk Varmblods vallak La Costa Majlund e. Sir Lancelot M ind på bronzepladsen i grad III, den tidligere guldvinder fra PL i Rio, Storbritanniens Nathasha Baker og Keystone Dawn Chorus vandt sølv med 77,614%

31-årige Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff red frisk til i dagens kür, hvor hesten stod flot og stabilt fortil. Skridt er ikke hestens spidskompetence og det koster lidt, omvendt så er Caroline dygtig til at vise øvelserne meget præcist, forklarede Stinna Tange på DR2.  De opnåede 68,933 for det tekniske og 71,847% i alt til en 7. plads.

”Jeg havde sat mig det i hovedet, at jeg skulle ride frem, og det syntes jeg, jeg formåede. Jeg kunne ikke levere mere. Den blev lidt træt for mig”, fortæller Caroline Cecilie Nielsen.

Hør hende fortælle her:

Caroline Cecilie Nielsen (Parasport Danmark)
Susanne Jensby Sunesen og groom Emilia med Leeds. Foto: privat

Susanne ser en fremtid i Leeds

Susanne Jensby Sunesen og den endnu noget urutinerede Leeds viste et energisk, aktivt program, hvor Susanne gjorde det hun lovede, at give max gas.

Om sit ridt sagde Susanne: ”Det var ok, jeg fik et par fejl og det var en helt ny kür. Jeg kunne mærke, vi manglede lidt rutine i den. Det var min dårligste tur i dag, men der er god fremtid i unge Leeds,” bemærkede Susanne efter sit ridt.

Hør hende fortælle her:

Susanne Jensby Sunesen (Parasport Danmark)

Katrine sluttede på femtepladsen

Danmark fik alle fire ryttere med i kürfinalerne. Sidste rytter i konkurrence for Danmark i dag var Katrine Kristensen og Welldone Dallas. En regnefejl betød, at Katrine fik uforståeligt lave procenter efter sit ridt. Det blev ændret undervejs og hun sluttede på femtepladsen med 73,387%.

De tre medaljetagere lagde afstand til feltet, og det blev ikke uventet til sejr til Lee Pearson og Breezer fra Storbritannien med 82,447%, Østrigs Pepo Puch og Sailor’s Blue opnåede 81% mens bronzen gik ti Storbritanniens Georgia Wilson og Sakura med 76,754%

Katrine Kristensen sagde efter sit ridt: “Jeg havde en rigtig godt tur, og jeg er rigtig godt tilfreds. Det har været så overvældende at være her. Det er ikke sidste gang jeg har redet paramesterskab.”

Katrine Kristensen. (Parasport Danmark)
Katrine Kristensen og Welldone Dallas. Foto: privat

Landstræner Astrid Gemal er stolt af rytternes præstationer i Tokyo

– Vi har haft nogle rigtig gode konkurrencedage til PL. Tobias sætter en streg under, at han er helt i særklasse. I dag satser han hele butikken og har held med det. Det er jo formidabelt. De andre gør det også rigtig fint, og især Katrine lykkes ret godt derinde i dag. Jeg kan næsten ikke vente, til vi skal se de her ryttere igen til VM i Danmark til næste år, siger Parasport Danmarks landstræner.

Landstræner Astrid Gemal. (Parasport Danmark)

Se start- og resultatlister HER