Skip to main content

87,5% var ikke nok til bronze til Dufour

Cathrine Dufour red et verdensklasse ridt på Bohemian og scorede 87,5%, men desværre var det ikke nok til en medalje. Det blev til sejr til tyske Jessica von Bredow-Werndl og hendes kollega Isabell Werth vandt sølv, mens Charlotte Dujardin lige skubbede Cathrine Dufour væk fra bronzemedaljen
| admin

Cathrine Dufour og Bohemian kom til OL-finalen med et nyt, smukt kürprogram, og de satte deres visitkort med en imponerende piaffe foran dommerne. Og så dansede Bohemian ud i passage. Det hele understøttet af musikken. En cirkelpirouette med flot løft og takt satte points på kontoen, og det samme gjorde passagen, der i dag var smukt markeret og fremadskridende, selv i sidetraversaden.

Så kunne vi lige trække vejret i skridten, som blev vist i god takt, og med fin overtrædning. Op i galop med det samme, og så samlede de to endnu flere points op gennem galopprogrammet, hvor vi red med Dufour i pirouetterne. Serierne på plads, pyh og ettere på buet spor, 17 af dem.

Og så viste hun to’er changementer umiddelbart efterfulgt af ettere. Sådan! Og da de lavede passage og piaffe på den sidste linje mod dommerne, kunne man bare tænke fantastisk!

Teknisk: 81,929% – Kunstnerisk: 93,086%- Samlet: 87,507%

Guld til Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Jessica hentede guldet efter en fremragende kür

Lige efter Cathrine Dufour kom Jessica von Bredow-Werndl på banen, og hun vidste, at opgaven var at komme forbi Cathrines 87,5% Med nerverne uden på tøjet fulgte vi tyskeren ride op ad midterlinjen. Også TSF Dalera er sikkerheden selv i piaffe og passagearbejdet, og det åbnede den rutinerede tysker naturligvis med. I lighed med Cathrine Dufour kan man næsten ikke se, hvordan den tyske rytter indvirker på hesten. Musikken blev fulgt på beatet. Galopprogrammet blev afviklet som på en snor.
Teknisk: 85,893% – Kunstnerisk: 97,571%- Samlet: 91,732%

En baby med stort potentiale

Edward Gal fra Holland og den imponerende gangartsmaskine Total US på blot 9 år, gav os et glimt af fremtiden i dressursporten, for når hesten bliver stærk nok til at kunne bære sit store gangartspotentiale, kan dette her blive verdensklasse. Hingsten går naturligt op-ad-bakke med en vældig skulderfrihed. Det som kan forbedre deres præstation på banen, er mere styrke, så hesten kan holde sin form uden at ”nikke med” og holde mere bæring. Hingsten kan ikke vise samme sværhedsgrad som de førende, endnu. Og der indløb også nogle småfejl i galopprogrammet.
Teknisk: 79,143% – Kunstnerisk: 89,171%- Samlet: 84,157%

Sølv til Isabell Werth og Bella Rose. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Sidste mesterskab til 17-årige Bella Rose

Isabell Werth har været tyskernes stærkeste kort, og det var også forventet ved dette OL, men hun er blevet slået af sin kollega i både Grand Prix og Special. Ingen tvivl om, at Isabell gav alt det hun og Bella Rose kunne – de åbnede med deres glansøvelse, cirkelpirouette, der sædvanligvis udløser flere 10-taller. Galopprogrammet var sikkert, men måske lidt knapt. Den traditionelle afslutning fra Isabell, hvor Bella Rose danser på kattepoter op ad midterlinjen til en imponerende cirkelpiaffe er deres signaturøvelse.
Teknisk: 83,429% – Kunstnerisk: 95,886%- Samlet: 89,657%

Dujardin og Gio – sikkerhed og charme

Charlotte Dujardin fra Storbritannien var næstsidst i kür-finalen på charmerende Gio. Hesten går med en dejlig mekanik, velredet, og med tre sikre grundgangarter. Ikke en flyvemaskine, til sammenligning med Edward Gals Total US, men korrekt, veluddannet og positiv. Charlotte er særdeles erfaren med individuelt guld i London og Rio med Valegro, men selvom dagens program var sikkert, så manglede der sværhedsgrad til sammenligning med de førende ryttere. Alligevel gik hun ind foran Cathrine.
Teknisk: 83,0% – Kunstnerisk: 94,086%- Samlet: 88,543%

Bronze til Charlotte Dujardin og Gio. Foto: www.sportfotos-lafrentz.de

Dorothee Schneider missede medaljen

Den tyske rytter Dorothee Schneider er særdeles erfaren på dette niveau og i dag fungerede samarbejdet mellem hende og Showtime lidt bedre, men i lighed med de foregående dages konkurrencer ”krøller” hesten sammen fortil for rytteren, og går bag hjælpen i nogle øvelser, og hertil kom så fejl i changementsserierne. Og sammen med andre små skønhedsfejl blev det ikke til en individuel medalje denne gang.
Teknisk: 75,607% – Kunstnerisk: %- Samlet: 79,432 %

Flot dansk indsats

Det var en særdeles fremragende dansk indsats de danske ryttere leverede i den individuelle finale ved OL, hvor Cathrine Dufour kom ind på 4. pladsen, Carina Cassøe Krüth kom ind på 7. pladsen og Nanna Skodborg Merrald blev nr. 11.

Resultatet af den individuelle finale ved OL:

RankAthleteHorseTotal
%Score
1GERvon BREDOW-WERNDL JessicaTSF DALERA91.732
2GERWERTH IsabellBELLA ROSE 289.657
3GBRDUJARDIN CharlotteGIO88.543
4DENDUFOUR CathrineBOHEMIAN87.507
5USASCHUT-KERY SabineSANCEO84.300
6NEDGAL EdwardTOTAL US84.157
7DENKRUTH Carina CassoeHEILINE’S DANCIERA83.329
8GBRHESTER CarlEN VOGUE81.818
9SWERAMEL JulietteBURIEL K.H.81.182
10USAPETERS SteffenSUPPENKASPER80.968
11DENMERRALD Nanna SkodborgZACK80.893
12NEDMINDERHOUD Hans PeterDREAM BOY80.682
13GBRFRY CharlotteEVERDALE80.614
14SWENILSHAGEN ThereseDANTE WELTINO OLD79.721
15GERSCHNEIDER DorotheeSHOWTIME FRH79.432
16PORTORRES RodrigoFOGOSO78.943
17ESPFERRER-SALAT BeatrizELEGANCE77.532
18CANFRASER-BEAULIEU BrittanyALL IN76.404
PositionFunctionName
CJury PresidentGERWUEST Katrina
KJury MemberUSAFOY Janet
EJury MemberDENMATTHIESEN Hans-Christian
HJury MemberAUSHOEVENAARS Susan
MJury MemberSWERINGMARK Magnus
BJury MemberNEDVERBEEK Francis
FJury MemberGBRGARDNER Andrew

resultater kan man se HER