Skip to main content

Ben Maher vinder OL-guld – svenskerne imponerer

OL-finalen i individuel ridebanespringning blev domineret af Sverige, der havde alle tre ryttere med i omspringningen. De måtte dog se guldet gå til Storbritannien.
| admin

De 30 bedste ekvipager fra tirsdagens konkurrence mødtes i dag, onsdag, i OL-finalen i ridebanespringning i Tokyo.

Læs mere om kvalifikationen

Svensk dominans

Banen var en del sværere end kvalifikationen, hvor intet mindre end 26 ekvipager red en fejlfri runde. Det forhindrede dog ikke vores svenske naboer i at forsætte de flotte takter i finalerunden.

Alle tre, Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson og Henrik von Eckermann, kom videre til omspringningen, der også havde deltagelse af japanske Daisuke Fukushima, britiske Ben Maher og hollandske Maikel van der Vleuten.

Maikel van der Vleuten Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Daisuke Fukushima Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Peder Fredricson Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Ben Maher Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Malin Baryard-Johnsson Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz
Henrik von Eckermann Foto: www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

Det var altså mellem disse fem ryttere, guld, sølv og bronze skulle fordeles.

OL-sejr til Storbritannien

Første rytter i omspringningen var hjemmebanefavoritten Daisuke Fukushima og Chanyon, der red en 0-runde i tiden 43,76 sekunder.

Eneste kvindelige rytter i omspringningen, Malin Baryard-Johnsson, og hesten Indiana satsede noget mere end japaneren, hvilket resulterede i en tre sekunder hurtigere tid. Og 0 fejl.

Endnu en svensker var klar til at kæmpe om guldet. Rutinerede Peder Fredricson og All in red en flot runde i tiden 38,02 sekunder.

Derefter var det britiske Ben Mahers tur til at gøre sit bedste på Explosion W. Parret satsede i vendingerne, og der var lige akkurat nok til at klemme sig ind på en foreløbig førsteplads i tiden 37,85 sekunder.

Det var dermed op til Henrik von Eckermann at forsøge at hive guld hjem til Sverige. Endnu en fejlfri runde – dog i tiden 39.71 sekunder, hvilket betød, at Malin blev skubbet væk fra tredjepladsen.

Sidste rytter Maikel van der Vleuten vidste, at han skulle ride fejlfrit og hurtigt for at være med i OL-medaljekampen. Og det gjorde han. Endnu en fejlfri runde og i mål på 38.90 sekunder.

  • Guld: Ben Maher
  • Sølv: Peder Fredricson
  • Bronze: Maikel van der Vleuten