Skip to main content

Nu taler Ludger Beerbaum

Den tyske springrytter Ludger Beerbaum har offentliggjort sin kommentar, efter RTL beskyldte ham for barring af heste.
| admin

Ludger Beerbaum er i et længere skriv på sin egen hjemmeside kommet med sin udlægning – efter et RTL-program beskyldte ham for at barre hestene.

Læs mere om sagen her

Ludger Beerbaum, der har fire gange olympisk guld og to verdensmesterskabstitler på cv’et, skriver følgende på sin hjemmeside:

“Ludger Beerbaum kommenterer her på udsendelsen sendt på RTL Extra den 11. januar 2022, kl. 22:35.

“Indslaget på RTL er i flere henseender beviseligt forkert og ærekrænkende. Og vi vil nu gå juraens vej. Det er uacceptabelt, at der er blevet filmet hemmelige optagelser på min private ejendom.

Med hensyn til anklagerne mod mig og mit team:

Hestenes velbefindende er topprioritet for mig og mit team. Kun en hest, der bliver passet korrekt, professionelt plejet og fodret og trænet kan præstere i sporten. Hestene er det vigtigste, som vi tager os af konstant.

Klippene fra ridebanen, der vises i programmet, har intet med barring at gøre. Det handler om tilladt berøring, som bliver udført af en erfaren, rutineret hestefagmand. Genstanden, der bliver brugt i videoen, opfylder kravene fra det tyske rideforbund til tilladt berøring: ikke længere end tre meter, maksimalt to kilo i vægt.

Jeg driver min stald som en åben stald, hvor grupper af besøgende kommer forbi hver dag, kunder henter deres foder til deres heste, og praktikanter er også velkomne… Vi gør intet, der er forbudt.

At den angiveligt to år lange research kun kan afsløre fire gange, hvor der sker berøring af en hest, viser, at denne tilladte træningsmetode kun bruges meget sjældent og ikke er en del af vores daglige arbejde.

Stangen fundet i laden af ​​den påståede praktikant er en træstang, der udelukkende bruges til konstruktion og reparation af vores græsningshegn…. At hævde, at disse bruges til barring, er forkert.

Det samme gælder bommen med “knopperne”, der normalt befinder sig på loftet. Jeg kan kun sige, at disse genstande har været der i årevis.

De stammer fra et indkøb af forhindringer og er sorteret fra, så de ikke bliver brugt.

De bruges heller ikke ved træning med heste. Hvordan en af ​​disse bomme, poleret og ren, er landet mellem vores andre bomme, kan jeg kun gisne om. For mig er det nærliggende at tro, at ​​denne bom er blevet placeret der for programmets skyld. Vi vil efterforske dette yderligere.

Jeg fastholder desuden:

Min OL-guldmedalje i 2004 blev ikke taget fra mig på grund af doping, men på grund af dengang forbudte medikamenter.

Delen kaldet “Styroporplatte” er en helt normal støtte, der bruges til daglig. Dette er også et tegn på, at indslaget mangler tilstrækkelig ekspertviden.”

Læs hele Ludgers udtalelse her