Skip to main content

Dansk hest vinder i Frankfurt med tysk OL-rytter

Den tyske landsholdsrytter Sönke Rothenberger har netop vundet den præstigefyldte Louidor-Preis Finale med den danske varmblodshest Fendi.
| admin

I tyske medier har man de seneste måneder læst om de fantastiske resultater OL-rytter Sönke Rothenberger har opnået på sin fremtidshest den danske varmblods vallak Kjærholms Fendi e. Franklin/Diamond opdrættet af Danish Derby Horseshow ved Casper Cassøe Krüth.
Fendi er udråbt til hans fremtidshest i sporten, og den imponerende Franklin-søn fik både publikum og dommere til at spærre øjnene op ved den første afdeling af Louidor-Preis i Hagen i 2022 – en serie af stævner med finale i Frankfurter Festhalle for toptalentfulde heste i alderen 8 – 10 år på Grand Prix-niveau. Sönkes tophest Cosmo har ikke været i konkurrence siden EM i 2019, en skade har holdt den populære OL-hest ude og fans har ventet utålmodigt på at gense parret i konkurrence, men som Eurodressage skrev i sommer: Move over Cosmo, Fendi is in town – Rothenberger back in Business. På Eurodressages hjemmeside skortede det ikke med jubel over den 8-årige danske hest, som vandt i Hagen med 77,079%

Sönke købte Fendi som 5-års i juni 2019, og han har selv redet ham op på Grand Prix-niveau. Hesten er opdrættet af Casper Cassøe som solgte Fendi, da han var 2 år, til Louise Dall, der efterfølgende solgte ham til Helgstrand Dressage, hvorfra Sönke altså indkøbte hesten, da den var 5 år.

En af de mest omtalte heste i Tyskland i år, DV-hesten Fendi og Sönke Rothenberger.
Foto: Sportfotos-Lafrentz / Internationales Festhallen Reitturnier Frankfurt

Jubel over Fendi i tyske medier

I weekenden vandt Fendi og Sönke Rothenberger Louisor-Preis finalen ved det store, internationale stævne i Frankfurter Festhalle. Parret vandt helt suverænt med 79,9% foran Ann-Katrin Lindner og FBW Lord of Dance med 73,24%

“I modsætning til nogle af hans kolleger var Fendi fuldstændig uimponeret af kulissen i Festhallen. Indre og ydre afslapning. Og ikke kun i testen, men også ved præmieoverrækkelsen, hvor vallakken stod stille og lyttede til nationalsangen. Man kan godt forestille sig, at det ikke bliver sidste mulighed for Fendi og Sönke Rothenberger for at stå under det tyske flag, mens nationalmelodien spilles til deres ære.” Skriver det tyske medie Reiten St George.

Fendi satte en ny rekord i Louisdor Preis-finalen: 79,90 procent, 0,8 procent mere end Isabell Werth og Emilio fik i 2015. For passagen var der fire gange 9 og en 10 på resultatlisten. Efter testen udtrykte Rothenberger at han var mest glad for at få ros fra kommentator Dr. Dietrich Plewa for sin tilbagetrædning: ”Det er jeg mest glad for, fordi vi øvede det meget med Johnny Hilberath. For når man ser de bedste internationale par – er grundlaget det helt rigtige!”
“En god tilbagetrædning er et vink om, hvor rejsen går hen. Og de er godt på vej.” skriver det tyske medie.

Resultat