Skip to main content

Dressurrytterne i A-truppen er i topform (video)

I denne uge er der træningssamling for dressurrytterne, der træner og rider program under landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgensteins skarpe blik. Se og hør Cathrine Dufour fortælle om sine forventninger forud for en ny sæson
| admin

Der bliver arbejdet målrettet og koncentreret af dressurrytterne i bruttotruppen i den smukke ridehal på Slangerupgaard ved Ringsted på Sjælland i disse dage. Dressurrytterne er i denne uge samlet øst og vest for Storebælt, for at teste formen forud for den kommende udendørssæson. I ugens to første dage var der samling på Helgstrand Dressage, og i lighed med den første del af samlingen skal rytterne på Slangerupgaard også gennem en træning med landstræner Nathalie zu Sayn-Witgenstens, mens rytterne skal ride (og har redet) program for den internationale O-dommer Susanne Baarup. Rytterne har, på grund af coronapandemien, ikke haft mange chancer for at ride stævne det seneste år. Derfor er programtræning mere aktuelt end nogensinde tidligere.

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy.

Det er rytterne i A-truppen, og udvalgte ryttere i B-truppen samt bruttorytterne for U25, der har været samlet til træning. Selvom der bliver svedt i ridehallen, er der en god og hyggelig stemning, hvor rytterne og landstræneren har lejlighed til at spare med hinanden. Coronapausen har gjort hestene stærkere, og som man kan høre den regerende danmarksmester Cathrine Dufour fortælle i dette klip, ser hun frem til stævnesæsonen med hele tre Grand Prix-heste. 18-årige Atterupgaards Cassidy virker top motiveret, fin i kroppen og helt med på arbejdet i de aller vanskeligste og mest krævende øvelser.

Vamos Amigos er med sine 9 år stadig lidt i ”slyngel” alderen. Hans energioverskud takler Cathrine på professionel vis, og begge hendes heste fik en god træning ved dagens træningssamling, hvor også seniorrytterne Michael Søgaard/Slæbækgårds Santino, Helene Melsen/Aston Martin samt Anna Zibrandtsen/Detroit og Quel Filou var på deltagerlisten. Hos Helgstrand Dressage red Andreas Helgstrand Fiontini, Carina Cassøe Krüdt/Heiline’s Danciera, Lone Bang/Rostov, Nanna Merrald havde Blue Hors Zack og Blue Hors St. Schufro på deltagerlisten og Daniel Bachmann Andersen var med på Carso’ni.