Skip to main content

Før international debut på St. Schufro: – Han har så meget kapacitet

Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald fortæller i artiklen om de fire heste, hun medbringer til CDI-stævnet i Le Mans i Frankrig – Gørklintgårds Quater Boy og Blue Hors Farrell stiller til start i CDI 2*, mens Blue Hors St. Schufro og Blue Hors Zack skal gå CDI 3*.
| admin

Intet mindre end fire heste har Nanna Skodborg Merrald og hendes uundværlige hestepasser Ellen læsset på transporteren og taget med til Frankrig, hvor der i weekenden afvikles internationalt stævne.

Zibrasport Equest har talt med Nanna om de fire heste, hun stiller til start på:

Blue Hors Farrell

”Jeg skal starte Prix St. George og Intermediare 1 på ham. Hvis jeg kan ramme samme niveau som til World Cup-stævnet på Vilhelmsborg, så er jeg godt tilfreds. Han fik lidt ferie efter det stævne, og så har vi faktisk taget det stille og roligt. Han er 10 år,” lyder det fra Nanna, som har været ansat på Blue Hors siden 2018. Forinden havde hun sig dagligdag på Lykkesholm Ridecenter i Hvalsø, hvor hun har uddannet en del heste til Grand Prix.

Og mon ikke Farrell har en fremtid i de højeste klasser i dressur?

”Han er en fed hest at være på. Han giver enormt meget sving og tager sin rytter godt med. Farrel har været sjov at få i gang til stævner, fordi han er nem at have med.
Han leger også med Grand Prix-øvelser, og dem har han talent for. Men det hele kommer jo an på hans udvikling – han har også travlt med bedækningssæsonen.”

Quarter Boy

”Jeg købte ham som føl,” fortæller Nanna om den røde vallak, der nu er 12 år og til salg.

 ”Han har gået international Grand Prix tidligere, men jeg vil gerne have de andre med til dette stævne, så han skal gå en lille GP-tur, så det hele kan hænge samme praktisk. Jeg vil gerne have ham med og vise ham frem.

Quarter Boy kender jeg rigtig godt. Han er stadig ikke vildt erfaren i Grand Prix, så det er ikke sådan, at jeg bare sætter mig og er sikker på en fejlfri tur.

Nanna om sin røde vallak

Bliue Hors St. Schufro

I januar 2020 debuterede Nanna og Blue Hors St. Schufro, 10, med succes i Grand Prix. Derefter blev den smukke hingst skadet, men nu er han igen i topform.

”Han er tilbage. I hvert fald når vi rider derhjemme. Det er lang tid siden, han har været ude at gå stævne, så det bliver spændende,” siger hun.

”St. Schufro er stadig meget urutineret, men han er fantastisk at ride på og giver en god fornemmelse 10 ud af 10 gange.

Han har så meget kapacitet, så det er klart en, vi kommer til at satse på. Men i et tempo der passer til ham

Han har meget flair for piaffe, men det er stadig grønt, siger hans faste rytter.
Nanna tøver heller ikke, da hun bliver spurgt til præmiehingstens stærkeste øvelse:

”Travtraverser som han laver, har jeg aldrig lavet på nogen anden hest før.”

Blue Hors Zack

Mens det er St. Schufros debut internationalt, så er det Zack og Nannas debut som en ekvipage til et stævne i weekenden.
Tidligere blev den 17-årige stempelhingst redet af Daniel Bachmann Andersen, men nu står Nanna for den enøjede hests træning. Og det har været en stor, men dejlig, opgave at overtage ridningen af en så etableret dressurhest.

”Det har været spændende. Han er garvet herre, men jeg er rigtig glad for at få lov til at ride på ham. Og man kan ikke mærke alderen,” understreger Nanna, som skal ride GP og GP Special på Zack i Le Mans.

”Der er da en form for pres, men jeg siger til mig selv, at det ikke er sikkert, at jeg kan det samme som Daniel. Det hele er jo nyt, men jeg vil gøre det nu, fordi han har den alder, han har. Jeg håber at få en god tur, og jeg har det godt med at ride på ham.”

Ifølge Nanna har det krævet lidt tilvænning for både hende og Zack.

”Det tog lidt tid, men da det var på plads, så kan han bare alt. Men han skulle lige omstille sig til mig, og jeg skulle finde ud af hvor knapperne sad.”

Se startlister mm. lige her