Skip to main content

Helgstrand indsyner ingen hingste

Af frygt for herpesvirus EHV-1 har Helgstrand besluttet ikke at indsyne treårs hingstene til 14-dages afprøvning på Tørring Ridecenter.
| admin

Helgstrand har netop meldt ud, at de ikke indsyner deres treårs hingste, der er godkendt til afprøvning, til observationstest.

Truslen fra Herpesvirus EHV-1 betyder, at de holder deres 11 hingste hjemme:

– Det har ikke været nogen nem beslutning, for her står vi med den nye generation af avlshingste, som vi har rigtig høje forventninger til. Vi ved, at avlerne har ventet i spænding på at se, hvilke hingste som Dansk Varmblods kåringskommission valgte at godkende til afprøvning. Men herpesudbruddet har allerede ramt Europa, og de første tilfælde er endda set i Danmark, så vi tør simpelthen ikke løbe den risiko at flytte hingstene til Tørring, fortæller Andreas Helgstrand ifølge pressemeddelelsen.

Han uddyber:

 –  Selvom situationen på nuværende tidspunkt er under kontrol herhjemme, skal vi også tænke på, at vi driver en forretning sammen med vores investorer. De stoler på, at vi træffer de rette beslutninger og sikrer hestenes ve og vel. Vi tør ikke løbe den risiko, at hingstene skulle blive smittet i forbindelse med afprøvningen, hvor hingste fra flere stationer mødes. Vi håber, at vi i samråd med Dansk Varmblod kan finde frem til en løsning, så vores 3-års hingste kan afprøves og opnå deres 1-årige bedækningstilladelse, slutter Andreas. 

Du kan læse hele pressemeddelelsen her.