Skip to main content

Heste søges – løverne er sultne

Den zoologiske have i Odense er ved at løbe tør for foder til deres rovdyr og kommer med opfordring til hesteejere.
| admin

Skal din hest aflives, kan du donere den til Odense Zoo. Spisekammeret er ved at løbe tør hos Zoo, og som de skriver på et opslag på Facebook:
Har du en hest, som alligevel skal aflives? Så hører vi – og vores sultne rovdyr – meget gerne fra dig. Normalt har vi nemlig venteliste til donation af heste, der alligevel skal aflives, og som vi derfor får lov at bruge til foder, men ventelisten er ved at være tom. Derfor hører vi meget gerne fra hesteejere, som kunne have lyst til at donere til os. Vi overtager ligeledes gerne geder eller kalve, der må bruges til foder.

Bemærk, at hesten ikke må være for overvægtig, da for meget fedt ikke er godt for rovdyrene. Vi tager derfor sjældent imod fx shetlandsponyer.

Man kan læse mere og henvende sig via formularen på https://www.odensezoo.dk/stoet-zoo/hestedonation/

Her i ZOO lægger vi stor vægt på, at vores dyr skal have en så naturlig oplevelse som muligt i forhold til deres føde, og vores rovdyr får derfor lov til at æde aflivede dyr hele eller i store stykker – den mest naturlige måde, vi har mulighed for at skabe for dem. Skulle vi løbe helt tør på ventelisten, køber vi os selvfølgelig til foder til rovdyrene. Vi synes dog, det giver bedre mening, at vi overtager dyr, der alligevel skal aflives, så de ikke blot destrueres.