Skip to main content

Hubertusjagten er aflyst

Den traditionsrige jagt i Dyrehaven bliver ikke en realitet i 2020. Arrangøren kan ikke forsvare at gennemføre ridtet på grund af covid-19.
| admin

Endnu et arrangement er nu blevet aflyst som konsekvens af covid-19. Denne gang har arrangørerne bag den årlige Hubertusjagt i Dyrehaven nord for København blevet nødt til at droppe deres populære ridetradition.

– Det har været en meget svær beslutning. Det er en kæmpe tradition, som har kørt i cirka 120 år og kun været aflyst under Anden Verdenskrig. Men vi synes simpelthen ikke, at det er forsvarligt eller muligt at afholde jagten under de nuværende omstændigheder. Der er jo forsamlingsforbud og arrangementsbegrænsninger, og inden for de rammer kan vi ikke holde hubertusjagten, siger May-Britt Kattrup fra Sportsrideklubben ifølge Ritzau.

Ses i 2021

Årets Hubertusjagt skulle have være afholdt den 1. november 2020, men det er især forsamlingsforbuddet, der har medført en aflysning.

– Det har ikke været nogen nem beslutning, og forskellige muligheder har være vendt og drejet, men konklusionen er, at det hverken vil være muligt eller ansvarligt at gennemføre i år.

Vi beklager overfor jagtrytterne og ikke mindst overfor de 25.000-45.000 tilskuere, som hvert år har en stor oplevelse i Dyrehavens smukke efterårsdragt, hvor Sct. Hubertus i ca. 120 år har kaldt sine jægere til jagt, lyder det endvidere.

I 2021 finder Huberhusjagten sted den 7. november 2021.