Skip to main content

Husker du “Årets Hingst” 2006? Michellino

I anledning af Dansk Varmblods kåring af hingste i uge 11, tager Zibrasport Equest hver dag et kig på en af forbundets markante hingste. I dag er det Michellino, der er still going strong.
| admin

Året var 2006, da Michellino, efter Michelangelo, blev udnævnt som ”Årets Hingst” i Dansk Varmblod.

Og han er altså ikke hr. hvem som helst. Michellino blev født i 1991, og udviklede sig til at blive en af de mest betydningsfulde hingste i Dansk Varmblod med verdenskendte og succesfulde afkom.

Som treårs blev han fremstillet til kåring, og dommerne kunne tydeligvis lide den dengang treårige hingst.

MIDDELSTOR ÆDEL HINGST. SÆRDELES GOD TYPE. UDTRYKSFULDT HOVED. VELANSAT HALS.LIDT UMARKERET MANKE. GOD OVERLINIE. VELFORMET KRYDS. LEMMERNE PASSENDE FØRE OG TØRRE. BEVÆGELSEN SÆRDELES GOD OG ELASTISK. HINGSTENS AFSTAMNING ER DRESSURBETONET. 1. ÅRIG AVLSGODKENDELSE 1994.

Karakterne lød: 978 67 79 8

Michellino blev sidenhen uddannet i dressur, og i 2001 blev han udnævnt til elitehingst. Dansk Varmblod skriver således om den brun, kun 165 cm høje, hingst:

Hingsten fuldførte ikke den ordinære materialprøve p.g.a. akut sygdom, men færdiggjorde materialprøven 2 måneder senere.
Godkendt ved 2. delkåring ved Hingstekåringen i Herning 1998 med beskrivelsen: En udtryksfuld og harmonisk hingst som giver sin egen type og smidighed i bevægelsen videre til afkommet. Bør tilføres hopper med et godt markeret sadelleje

Men det er altså hans evne som avlshingst, der har fået mest opmærksomhed i tidens løb. Ifølge Seges’ database er han far til intet mindre end 1137 afkom, og der er nogle prominente heste imellem.

Hvem husker ikke Mistral Højris, der blev redet af britiske Laura Tomlinson med hvem, han høstede medaljer ved EM, VM og OL.

Derudover er Michellino også far til Smeyers Molberg, My Lady, der blev redet af Mikala Münter og Grand Prix-hesten Elmegårdens Marquis – bare for at nævne nogle stykker.

I god form

Michellino er i dag en ældre herre på næsten 30 år. Han har de seneste mange år nydt livet som pensionist hos Helle Stordal og Ray Harris i Tjele.

De har lavet en Facebook-side, hvor Michellinos mange fans kan følge med i, hvordan han har det.

https://www.facebook.com/100005620501059/videos/1363574977173173/