Skip to main content

Josefine Hoffmann gjorde det igen!

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver vandt deres første klasse ved CDI-stævnet i Sint-Truiden fredag. I dag har hun gentaget succesen i U25 Grand Prix – hør hende fortælle i nyheden her
| admin

Josefine Hoffmann, der sidste år vandt finalen i ECCO Cup for U25 og var topplaceret ved DM og med på det bronzevindende EM-hold, har startet denne sæson ved et stævne i Belgien. Og det har været køretuen værd, fortæller Josefine om sine starter. Fredag sejrede hun i U25 Intermediare II og i dag lørdag gentog hun sejren i U25 Grand Prix, men det er ikke så meget sejrene, der betyder noget for Josefine, det er vigtigt at få noget stævnerutine igen. Og hun kan tydeligt mærke, at Hønnerups Driver har savnet at være afsted. Den nu 17-årige tidligere UVM guldvinder er absolut ikke mærket af sin alder, tværtimod.

– Han har været lidt for glad for at komme til stævne igen, fortæller Josefine Hoffmann fra Belgien efter dagens sejr, og hun uddyber. – Jeg fik ham til at slappe af på opvarmningen, men når vi så tager gamacherne af, ved han godt, vi skal ind på banen.
Hun fik dog Driver til at slappe lidt mere af, men han blev for spændt i skridten, og det kostede points.- I den ene galoppirouette changerede han over, og så var han lige ved at falde over sine lange stænger i overgangen til fri trav, for at komme afsted i øgningen. Han er så sjov at have med på tur, fortæller Josefine. Hun fik gode points i flotte fri traver og traverser. – Og så er han så fin i passage og mine serier er vildt gode. Det har været hele turen værd at køre herned, for han havde behov for at komme afsted, og komme op i konkurrence gear. Hvor han ved kan skal præstere, det var vildt godt for ham og mig at komme afsted.

Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver.

I morgen søndag skal parret deltage i kür, og så går det hjemad til Danmark og en lille træningspause til Driver, inden det forhåbentlig går løs igen med ECCO Cup i maj, krydser Josefine fingre for. Hun har været tilmeldt flere stævner, som er blevet aflyst, derfor er hun rigtig glad for starterne i Belgien.

Inden hun kørte til Belgien fik hun lavet en test på Driver for herpesvirus. Det er ikke et krav fra FEI, når der er under 400 heste på stævnepladsen, som det er tilfældet CDI i Sint-Truiden i denne weekend, men Josefine fik det gjort for at være på den sikre side. Hun har taget temperatur på ham hjemme forud for turen, og det samme skal ske på stævnepladsen morgen og aften. Målingerne skal skrives på en liste, der hænger på boksdøren, og så bliver den kontrolleret af arrangørerne.
Sejren i dag kom i hus med 70,744% i god afstand til nærmeste konkurrent.

Se start- og resultatlister

Det er muligt at video og live sending fa stævner HER