Skip to main content

Kun Cathrine forsvarer sin medalje

Af de tre medaljetagere ved DM for seniorer sidste år i september, er det kun Cathrine Dufour, som forsvarer sin medalje. ”Jeg har jo kun en Grand Prix-hest,” siger sidste års DM-sølvvinder Carina Cassøe Krüth
| admin

I september sidste år vandt Cathrine Dufour DM-guld, Carina Cassøe Krüth vandt sølv og Andreas Helgstrand bronze. Det er dog udelukkende Cathrine Dufour, som med Atterupgaards Cassisy kommer til start for at forsvare sin guldmedalje. Carina Cassøe Krüth og Andreas Helgstrand skal begge deltage i det internationale stævne i Compiègne i ugen efter DM, og dermed kommer de ikke til start.

Jeg har jo kun en

Carina, der sidste år vandt sølv med hoppen Heiline’s Danciera er en oplagt medaljekandidat til DM igen i år, men på grund af forberedelserne og udtagelsen af landsholdet til OL i Tokyo, skal hun og sidste års bronzevinder Andreas Helgstrand/Fiontini, køre til Compiègne i Frankring tirsdag morgen efter mesterskabet i Uggerhalne i Pinsen.

”Jeg har jo kun en Grand Prix-hest, så jeg kommer ikke til start,” erkender Carina Cassøe Krüth, der har en yngre hest klar i kulissen, men den er endnu for urutineret til Grand Prix ved et DM. På spørgsmålet om ikke Carina ærgrer sig lidt over ikke at kunne forsvare sin DM-medalje er svaret klart: ”DM var jo i september sidste år, så jeg føler, vi næsten lige har redet DM, men det er ærgerligt for arrangørerne, at de bedste ryttere ikke kommer med deres bedste heste.” fortsætter Carina, men som hun erkender, der er jo et mærkeligt år igen i år. Forberedelserne til OL i Tokyo er vigtige, og landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har tidligere fortalt til Zibrasport Equest, at CSIO-stævnet i Rotterdam ligger så tæt på udtagelsen af holdet, at hun har valgt det stævne fra, som en del af udtagelsen. Med mindre to ryttere står meget lige efter forsommerens konkurrencer.
Læs mere i artiklen: Nathalie: Der er stadig lektioner, der skal øves

Se eller gense kürfinalen ved Equitour 2020

Nations Cup i Compiègne

Det næste store mål for landsholdsrytterne er derfor det 5-stjernede stævne i Compiègne, Frankrig. På Nations Cup holdet rider Carina Cassøe Krüth/Hiline’s Danciera og Cathrine Dufour/Bohemian I Grand Prix og Grand Prix Special, mens Charlotte Heering/Bufranco rider Grand Prix og kür.

I den 3-stjernede konkurrence (Grand Prix og Grand Prix Special) rider Daniel Bachmann Andersen/Carso’ni, Andreas Helgstrand/Fiontini og Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Zack.