Skip to main content

Maher i top med reservehest

Den britiske toprytter Ben Maher, som vandt OL-guld sidste år, måtte i sidste øjeblik erkende, at hans OL-hest Explosion W ikke var klar til ECCO FEI World Championships. Derfor er 2. hesten Faltic HB med til start i Herning.
| admin

Mange havde glædet sig til at se britiske Ben Maher i sadlen på Explosion W e. Chacco-Blue som Maher vandt OL-guld med i Tokyo.  Men få dage inden VM i Ridesport måtte den britiske rytter indse, at Explosion ikke var klar.  

”Explosion var ikke helt i topform til at klare det, som det kræver at ride et stort mesterskab, og derfor var det en beslutning taget i allersidste øjeblik, at jeg i stedet tog Faltic med mig her til Herning”, fortæller Maher, som har den 12-årige Faltic HB e. Baltic VDL med sig.  

Selvom det var Bens 2. valg, så har det vist sig, at Faltic er blandt de bedste heste ved verdensmesterskabet. Ekvipagen er efter de to første runder placeret på en individuel 6. plads blot 1,72 fejl efter den førende ekvipage fra Frankrig.  

”Min hest var endnu bedre i dag. Han får selvtillid for hver gang han springer i den samme arena. I går var også en virkelig god runde, men måske lidt forhastet, og i dag kunne vi ride som vi gerne ville. Det var en svær, men virkelig god bane”, fortalte Ben Maher efter gårsdagens ridt.  

I dag, fredag den 12. august, skal den britiske rytter sammen med 63 andre ryttere igen i aktion. Det er her holdkonkurrencen afgøres, mens det ligeledes afgøres hvilke 25 ryttere der får plads i den individuelle finale, der afholdes søndag den 14. august. Det britiske hold er foreløbigt placeret som nr. 6, men de er blot et nedslag efter det foreløbigt tredjebedste placerede hold, så en medalje er lige indenfor rækkevidde både i holdkonkurrencen og den individuelle konkurrence for den britiske regerende olympiske mester Ben Maher. 

Kilde: FEI/Herning2022