Pararytterne varmer op til internationalt stævne på Blue Hors
De danske pararyttere har brugt weekenden på at pudse programformen af med hjælp af den 3* dommer Pia Pedersen. På Slangerupgård ved Ringsted og på Skårupgård ved Århus red 12 ryttere fra alle grader til bedømmelse.
Det var 12 ryttere, som fordelte sig på alle tre trin i den seneste sportsplan. Den niveauopdelte struktur fordeler rytterne således:
• Trin 1: Bruttotruppen
• Trin 2: Observationstruppen
• Trin 3: Nye ekvipager med udviklingspotentiale
Indplacering på de enkelte trin sker som udgangspunkt årligt, men skal ses som en dynamisk proces, hvorfor det også vil være muligt at flytte ekvipager løbende. Formålet med den trinvise opdeling er således at skabe en stærk, fælles kultur for paradressur i Danmark, hvor sammenhold og videndeling på tværs af niveau tilstræbes. Der arrangeres derfor også en årlig fællessamling uden hest for alle indplacerede ryttere.
Se hele sportsplanen HER.
Fokus på programridning
Det var planen, at flere ryttere skulle have været til internationalt stævne i Belgien. Desværre blev stævnet aflyst pga. corona.
Landstræner Astrid Gemal var forståeligt ærgerlig over aflysningen men: “Det var godt, at vi selv kunne starte noget op for rytterne. Nu håber vi på, at det er det sidste stævne, som bliver aflyst i sæsonen.”
Ved denne samling havde landstræner og dommer særligt fokus på det individuelle program i de forskellige grader. I paradressur svarer de individuelle programmer til dressursportens Grand Prix Special – et program, som skal rides ved ECCO FEI World Championships Herning 2022 i august i år.
“Det var et bedt udsnit af rytterne fordelt på alle tre trin, som deltog i samlingen. De fik alle feed back fra dressurdommer Pia Pedersen og fra mig. Og der var sat tid af, så de kunne ride noget af programmet igennem igen,” fortæller Astrid Gemal.
Næste store begivenhed for pararytterne er det internationale dressurstævne på Blue Hors d. 18. – 20. marts 2022.