Skip to main content

FEI-opdatering om herpes-situationen

Veterinærepidemiologi-gruppen under FEI har netop afholdt møde, hvor de diskuterede den nuværende status på EHV-1 i Europa.
| admin

Status pt.

Der er ingen nye påviste udbrud, der har relation til de spanske stævner. Ifølge arbejdsgruppen er der ikke noget, der indikerer, at det ikke skulle være forsvarligt at genoptage stævner i Europa som planlagt den 12. april. Dette kræver dog, at man følger alle anvisninger for at undgå smitte.

Vaccination

Veterinærepidemiologi-gruppen diskuterede til mødet ligeledes situationen i USA, hvor vaccination er påkrævet ved nationale stævner, samt Frankrig, hvor der lige nu bliver debatteret, om sportsheste skal vaccineres.

Et national forbund kan dog kun kun indføre obligatorisk vaccination på nationalt niveau.

FEI fortsætter med at mødes med medicinalindustrien for at diskutere vacciner. Der har været rapporter om manglende vacciner, men i løbet af næste måned burde der igen være EHV-vacciner tilgængelig for alle.

Stævner

Arbejdsgruppen blev informeret om, at foranstaltninger i forhold til at genoptage stævnerne er blevet positivt modtaget. Det har samtidig været genstand for mange spørgsmål – deriblandt anmodninger fra arrangører, der vil have deres opstaldningsløsninger godkendt.

Læs hele opdateringen fra FEI her