Skip to main content

Per er på job som steward ved OL

Foruden rytterne i dressur, springning og military er dansk ridesport repræsenteret ved dressurdommer Hans-Christian Matthiesen og steward Per Nielsen
| admin

Under OL i Tokyo skal den danske steward Per Nielsen, 62 år holde et vågent øje med hestene i træningen, opvarmningen og i stalden.

”Vi laver kontrol af udstyr inden de rider på banen. Vi kontrollerer dem, når de kommer ud,” indleder Per Nilsen fra Ølstrup. Med kontrol menes kontrol af udstyr, om det generer hestene, om der er skader på hestene fra udstyret eller fra rytternes spore.

“Derudover laver vi opsyn ned opvarmning og træning, vi sørger for at skride ind, hvis vi ser heste, der lider overlast pga. varmen elle for hård ridning.” fortsætter Per.
Han er formand for Dansk Ride Forbunds dressurudvalg og en erfaren steward fra nationale og internationale stævner. Sammen med knap 40 andre officials fra hele verden, skal han være med til at sikre lige forhold for rytterne, og god velfærd for hestene under OL.

To danske officials ved OL: Per Nielsen, steward og HC Matthiesen, dressurdommer (th). Foto: privat

”Vi har 24/7 vagt i staldområdet, så ingen heste går løs, og derved kan komme til skade på forskellig vis. Vi tjekker for ikke tilladte behandlinger i staldområdet i samarbejde med dyrlæge-teamet.” fortæller Per.

Det gælder for Per og hans kolleger om at skride ind, når det er nødvendigt, men som han har udtalt til Ringkjøbing Skjern Dagblad, også at være sikker i sin sag.

Steward Per Nielsen på vej mod OL i Tokyo. Foto: Per Nielsen

Hvad er en FEI Steward General?

Per Nielsen er af FEI udnævnt som Steward General i dressur. Stewarding under FEI indebærer overordnet set at holde opsyn under internationale events for at sikre, at hestens velfærd respekteres, og at der er ens spilleregler for alle eventens deltagere.
Når man udnævnes til Steward General, betyder det, at man er overordnet ansvarlig for al stewarding (inden for en specifik disciplin) ved alle internationale events, der afholdes af ens nationale forbund. Det indebærer bl.a., at man skal;

– være kontaktperson mellem det nationale forbund og den regionale FEI Steward General, og hvis nødvendigt, have direkte kontakt til FEIs Honorary Steward General, hvis det omhandler stewarding inden for den konkrete disciplin

– rådgive det nationale forbund om alt, der relaterer sig til stewardens ansvarsområder

– være bekendt med, hvordan et internationalt event er organiseret

– have et godt kendskab til veterinærsager samt FEIs veterinærregler og juridiske system

– informere arrangører af internationale events i hjemlandet om ansvarsområder inden for stewarding og staldsikkerhed

OL-hestene bliver håndgræsset. Foto: Per Nielsen