Skip to main content

Ny camp for Drenge i Ridesporten

50 drenge samles i weekenden hos Riders Cup til hygge og socialt samvær samt træning og kurser.
| admin

Foreningen Drenge i Ridesporten er et initiativ, der skal sørge for, at hesteglade drenge bliver en del af et fællesskab. Ideen til kursuset er opstod i slutningen af 2021 i kølvandet på øget fokus på mobning af drenge i ridesporten, og det er en gruppen forældre, der har realiseret foreningen.

I januar 2022 blev den første samling afviklet på Vejle Ridecenter, og det blev en bragende succes mere flere end 60 drenge samlet. Den senere VM-guldvinder Daniel Bachmann Andersen donerede sin tid til at undervise og inspirere drengene, og det har givet genlyd også i udlandet, da det internationale rideforbund FEI, bragte en artikel om det danske initiativ, den kan læses HER

Ny Camp på Riders Cup

I den kommende weekend, den 13. – 15. januar samles ca. 50 drenge til en camp på Riders Cup ved Suså på Sjælland. “Der er flere nye drenge med for foreningen vokser støt, men selvfølgelig kan vi se gengangere,” fortæller en af kræfterne bag, Morten Eifler.

Drengene møder ind i dag fredag, og over weekenden er der planlagt forskellige aktiviteter med indlæg fra en beslagsmed, fra Agria og HorsePro. Desuden er der, som det er tradition ved de camps, som har været afviklet, træning ved erfarne trænere. Denne gang er det den tidligere landstræner for ponyspringrytterne, Lars Trier Kjøller og Thomas Lindegaard, som underviser i hhv. springning og dressur, mens Louise Seest tager sig af de mere uerfarne ryttere. Der er også et par deltagere uden hest/pony på campen.

“Essensen i foreningen, for mig, et det sociale aspekt for drengene. Det er ikke alene et spørgsmål om at arrangere en Camp med kurser, der er vigtigt, de møder andre drenge, som rider. Det vil give dem et netværk, som de forhåbentlig kan bruge – bruge hinanden, det er det vigtigste,” understreger Morten.

Vi har på Zibrasport Equest lavet flere indslag, videointerviews med mere om aktiviteterne i foreningen. Dem kan du se lige HER