Skip to main content

PL Tokyo: Nu vil vi gerne afsted!

Paradressurrytterne til PL i Tokyo er lige nu i karantæne i Aachen før afrejsen til Japan. Ryttere og heste er i topform, har trænet godt, og nu glæder de sig til næste kapitel på rejsen
| admin

I lighed med dressur, military og springrytterne er de danske paradressurryttere i karantæne i Aachen forud for afrejsen til PL i Tokyo.

Heste og ryttere flyver den 18. august, mens holdleder Anette Bruun og dyrlæge Lars Bak rejser afsted en dag tidligere, for at være klar til at modtage hestene i stalden i Tokyo. Hestemassør Malene Maribo rejser med hestene, som heldigvis ikke skal mellemlande, men kan flyve den direkte vej. Med til Tokyo er også fysioterapeut Jesper Hedeager og Team Danmark sportspsykolog Anders Bendixen.

Rytterne til PL er:
Grad II: Katrine Kristensen med Welldone Dallas
Grand III: Caroline Cecilie Nielsen med Davidoff
Grand III: Tobias Thorning Jørgensen med Jolene Hill
Grad IV: Susanne Jensby Sunesen med Leeds

Tids- og sendeplan

Det er DR2 som sender fra paradressuren under PL. De paralympiske lege åbner med den individuelle konkurrence, fordelt over to dage torsdag den 26. og fredag den 27. august. Det er grad II, IV og V, som skal i konkurrence først, efterfulgt af grad I og III. Begge dage starter konkurrencerne kl. 8.00 dansk tid.

I de individuelle konkurrencer rider rytterne om medaljer, og en plads i kürfinalen, som afslutter dressurkonkurrencerne ved PL mandag den 30. august fra kl. 8.00. Det er de otte bedste ryttere fra hver grad, som får adgang til finalen.

Vi har to timer, efter de individuelle konkurrencer er slut, til at stille holdet til holdkonkurrencen

Holdleder Anette Bruun

Som noget nyt er der kun 3 ryttere på holdet, og alle tre tæller, der er altså ikke en dropscore. Det betyder også, at en af rytterne skal sorteres fra inden holdkonkurrencen. Holdkonkurrencen finder sted over to dage, lørdag og søndag den 28. og 29. august.

Landstræner Astrid Gemal og pararytter Tobias Thorning Jørgensen. Foto: Anette Bruun

De har trænet godt

Landstræner Astrid Gemal bekræfter fra træningslejren, at ryttere og heste har trænet godt, og de er ved at være klar til afrejsen.

”På en måde har det været rigtig fint med en uge i karantæne. Vi har nye heste, og forholdsvis nye ryttere med, så vi har også brugt karantænen til at se, hvor hurtigt de kommer sig efter rejsen. Vi er blevet lidt klogere på vores planer, og har justeret lidt”, fortæller Astrid Gemal, selvom karantænen/træningssamlingen har været anstrengende, har den også givet værdifulde informationer til den videre planlægning. Og landstræneren bekræfter, at alle heste er superfint gående.

Når hestene lander i Tokyo, er der hhv. 7 og 8 dage til første konkurrence. ”Det er rigtig godt, for det kan være hårdt for hestene at rejse, men for os er det også hårdt for rytterne. Det tager måske lige en dag mere for dem at komme sig over rejsen, da de jo er udfordret på fysikken”, forklarer Astrid Gemal.

Netop fysikken, i de høje varmegrader, kan blive en udfordring for rytterne. Heldigvis har der været høje varmegrader under karantænen, og de har medbragt en romaskine, som er sat op inde i en hestetransporter. ”Det har givet nogle super varmegrader, og når vi så har taget regntøj på og roet, har vi trænet godt”, bekræfter landstræneren.

Håber på alle rider op til deres høje niveau

Træningslejren/karantænen har ryttere, ledere, grooms og hjælpere brugt til at hygge sammen. Gruppen er godt rystet sammen, og alle har lært hinanden lidt bedre at kende undervejs. De første officials er landet i Tokyo, og de har givet melding om, der er styr på tingene, fortæller Astrid Gemal. Og hvordan ser det så ud, har vi medaljechancer?

”Vi kan ikke udråbe nogle medaljefavoritter, for vi aner ikke, hvad de andre lande kommer med. Der er vildt mange ryttere, vi ikke kender. Så jeg er lidt påpasselig med at udråbe nogle til favoritter. Jeg håber på, at holdet rider på det høje niveau alle fire, som de har vist i sæsonen. Så er jeg godt tilfreds, og så må vi se, hvor langt det kan bære”, slutter landstræner Astrid Gemal.

https://www.instagram.com/p/CSmyfTkIET6/?utm_source=ig_web_copy_link