Skip to main content

Planer om at skabe en 3D-printet trailer

En amerikansk producent har til hensigt at bringe den første 3D-printede hestetrailer på markedet i år.
| Louise Woss Sigerslev

North Carolina-baserede Double D Trailers siger, at printteknologien har mange fordele i forhold til traditionel fremstilling, og siger, at det vil være en miljøvenlig byggeproces. Der vil blive brugt bæredygtige materialer, og teknologien vil tillade inkorporering af innovative sikkerhedsfunktioner.

Hver trailer vil kun tage 15 til 20 timer at blive fuldstændig 3D-printet. Double D Trailers arbejder sammen med designteamet hos ONE/ONE Lab for at skabe traileren, der skal hedde SafeTack Reverse 2 Horse Bumper Pull Carbon Trailer. Det aktuelle prisestimat for traileren er 79.300 USD, selvom dette kan ændre sig, hvis der er prisbevægelser i materialeomkostningerne.

Trailerne bliver lavet af forstærket polycarbonat
Den bærende struktur vil blive fremstillet af polycarbonat forstærket med sort kulfiber, hvilket giver et let, stærkt design. Resten af traileren bliver printet med polycarbonat forstærket med glasfiber. Dette gør det muligt at printe de indvendige og udvendige funktioner i enhver farve, mens den stadig bevarer fremragende styrke.

Materialerne siges at være holdbare, varme- og UV-bestandige og kan genbruges gennem en simpel slibeproces. Double D siger, at der vil være betydelige vægtbesparelser i forhold til konventionelle fremstillingsmetoder, der involverer stål eller aluminium. Den estimerede vægt for to-hestes trailermodellen er 3800 pund (1723 kg). Konventionelt fremstillede to-hestes trailere i USA vejer omkring 5100 pund (2313 kg).

“Vægtbesparelser er en kæmpe faktor; især med transport, der flytter til markedet for elektriske køretøjer, som har lavere nyttelast og trækværdier end benzinbiler,” udtaler virksomheden på sin hjemmeside. De fortæller, at Double D Trailers gennemgår omfattende testprocesser med ingeniører og sikkerhedseksperter for at sikre, at alle aspekter af design og konstruktion vil være fuldstændig sikre for både heste og førere.

“Sikkerhed står først, og vi vil aldrig frigive noget, som vi ikke er sikre på er sikkert.” skriver de. Prototypen mangler endnu at blive printet, selvom det forventes at ske meget snart.

Kilde: Horsetalk