Skip to main content

Total dansk dominans ved UVM i Verden

I finalerne ved verdensmesterskaberne for 5- og 7- års heste dominerede de danske heste og ryttere. Danskerne malede det tyske hesteavlscentrum Verden, i rød/hvide farver med finalesejre og topplaceringer
| admin

De danske heste, og danskejede heste/hingste har virkelig domineret ved UVM i Verden denne weekend. Især i klasserne for 5- og 7-årige heste, har der stået Danmark på topplaceringerne. Vi kan da også glæde os over, at vinderen af 6-års finalen, den imponerede avlshingst Kjento e. Negro/Jazz er ejet af den danske OL-rytter Anne van Olst, der sammen med sin mand Gert-Jan driver en hingstestation og konkurrencestald i Holland. På ryggen af Kjento sad OL-rytter Charlotte Fry, og det dygtige par sejrede med 96% heraf 10 for trav, galop, ridelighed og kapacitet/fremtidsperspektiv. I denne klasse sluttede danske Mette Sejbjerg Jensen og Sezuan-sønnen Suarez på 9. pladsen med 81,4%

Hesselhøj Down Town – ny verdensmester

Den svenske landsholdsrytter Jeanna Høgberg, som rider for Helgstrand Dressage tog en sikker sejr i finalen for 5-års heste med den danske varmblodshingst Hesselhøj Down Town, i lighed med hingstens far, Hesselhøj Donkey Boy imponerer han ved verdensmesterskaberne for unge heste med sin flotte type, og helt eminente bevægelse. 10 for trav, 9,5 for skridt, galop, ridelighed og 10 for kapacitet/fremtidsperspektiv ialt 97% til den danskavlede hingst, der er opdrættet af Dorthe og Hans Jørgen Hoeck på Hesselhøj.

Det blev også delvist dansk på andenpladsen, hvor tyske Eva Möller, der rider for Helgstrand Dressage red hannoveranerhingsten Danciero e. Dancier til 96,6% også med 10 for kapacitet/fremtidsperspektiv.
Bronzen gik til Holland og Kirsten Brouwer med hoppen Lightning Star e. Ferguson med 92,8, og meget tæt efter, med 92,6% fulgte Eva Möller med den danskopdrættede Global Player e. Grand Galaxy Win (opdr. Henrik Hansen) ejet af Helgstrand Dressage og Schockemöhle. Dennis Kjær sluttede på 13.pladsen med DV-hoppen Polka Dascination M e, Fürstenball fra Sanne Mathiasen, de opnåede 81,6% lige efter kom Eric Guardia Martinez og DV-hoppen Tophøjs Diadora e. Hesselhøj Donkey Boy opdrættet af Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen.

Vinder af UVM for 7-års Andreas Helgstrand og Jovian. Foto: Mia Bach – Helgstrand Dressage

Endnu en guldmedalje til Jovian

Avlshingsten Jovian e. Apache fra Helgstrand Dressage sejrede i finalen for 5-års heste i 2019. I 2020 blev UVM ikke afviklet på grund af coronapandemien, og i år kom avlshingsten stærkt tilbage sammen med Andreas Helgstrand og sejrede sikkert i finalen for 7-års heste med 89,136% Hingsten blev belønnet med 10 for trav og kapacitet/fremtidspespektiv, 8 for skridt og 9,8 for galop og ridelighed.

Det blev dobbelt dansk på andenpladsen, idet OL-rytter Nanna Skodborg Merrald red DV-hesten Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio opdrætter Anja og Jan Petersen ind til en sølvmedalje med 83,965% det fordelte sig med 9,6 for skridt, ridelighed og fremtidsperspektiv samt 8,8 for trav og 8,9 for galop.

Anne-Mette Standby Hansen, der sidste år vandt guld ved EM for U25 rider for Helgstrand Dressage, og hun red Eternity e. Escolar ind på bronzepladsen med 83,407% med 9,8 for galop, 9,7 for ridelighed, 9,5 for fremtidsperspektiv og 7,2 for skridt.

Det blev igen dansk på femtepladsen. Marianne Yde Helgstrand og Elverhøjs Racolto e. Sezuan opdrættet af Berith Nielsen opnåede 82,272% med galopkarakteren på 9,3 som højeste score. Den imponerende hoppe, Queenparks Wendy e. Sezuan opdrættet af Kurt Gosmer fulgte lige efter redet af Andreas Helgstrand til 80,915% med 9,3 for galop som højeste score.

Se samtlige resultater og points HER