Skip to main content

Højdepunkter fra Hingstekåringens første dag

Hingestekåringen i Herning er skudt i gang, og de første konkurrencer er overstået. Onsdag blev første del af unghestechampionatet i dressur og spring bl.a. afholdt – og de føres lige nu af henholdsvis Mette Sejbjerg Jensen og SIlje Bakken samt Jasmin Skyggebjerg.
| admin

Hingstekåringen i Herning er i gang, og på trods af begivenhedens navn, så er der også utallige konkurrencer at følge med i.

Onsdag blev unghestechampionatet i dressur og spring fløjet i gang. Forløbet for konkurrencen er således:

Deltager hesten i dressurdisciplinen, skal den bedømmes i gangarter over 2 dage. De 24 bedste afprøves af en testrytter. De øvrige får, i stedet for testrytter-karakterer, overført rideligheds- og kapacitetskarakter fra bedømmelsen under egen rytter, Som tæller til Dansk Varmblods indekstal

De heste, der ikke kommer blandt de 24 bedste, deltager i Unghestechampionatets B-finale med gangartsbedømmelse under egen rytter, men ingen testrytter. I B-finalen nulstilles hesten. Karaktererne fra indledende runder tæller altså ikke.

Deltager hesten i springdisciplinen, skal den bedømmes i springning med egen rytter over 2 dage, De 20 bedste heste testes af en testrytter. De øvrige får, i stedet for testrytter-karakterer, overført rideligheds- og kapacitetskarakter fra bedømmelsen under egen rytter.

Som tæller til Dansk Varmblods indekstal. De heste, der ikke kommer blandt de 20 bedste, deltager i Unghestechampionatets B-finale, hvor de bedømmes med egen rytter, men ingen testrytter. I B-finalen nulstilles hesten. Karaktererne fra indledende runder tæller altså ikke.

 

Tæt i toppen
Der var kamp om topplaceringerne i første del af dressurchampionatet.
156 point blev den samlede score til to ekvipager – nemlig Mette Sejbjerg Jensen og Nobelle samt Sweetness redet af Silje Bakken.

Se hele resultatlisten her.

Ask overalt
I springdisciplinen dominerede afkom efter Stutteri Asks hingste. 
Jasmin Skyggebjerg og hingsten Feliciano Ask belv belønnet med 252.50 point, hvilket rækker til en foreløbig førsteplads, mens Maria Bjørnkjær Asferg og hoppen Tekanawa Ask sprang til 251.25.

Se hele resultatlisten her.