Skip to main content

Rideklub inspirerer også i lokalområdet

I Harridslev Rideklub bliver der arbejdet på højtryk, trænet og puslet om elevheste og -ponyer for at tage imod venner, familie og interesserede fra byen, når klubben holder Åbent Hus fredag den 17. juni fra kl 17-18.30. Det giver anledning til at fejrer: Ridesportens Muligheder, som er en pulje under DGI/DIF, man kan søge støtte […]
| admin

I Harridslev Rideklub bliver der arbejdet på højtryk, trænet og puslet om elevheste og -ponyer for at tage imod venner, familie og interesserede fra byen, når klubben holder Åbent Hus fredag den 17. juni fra kl 17-18.30.

Det giver anledning til at fejrer: Ridesportens Muligheder, som er en pulje under DGI/DIF, man kan søge støtte fra, for at få gang i foreningslivet efter corona.

”Vi har søgt og fået støtte både sidste år og i år,” fortæller en af klubbens ildsjæle, Karin Sørensen. ”Normalt har vi Åbent Hus i august, i uge 32, men der skal vi alle sammen til VM i Herning, så vi tænkte, det var en anledning til at prøve noget nyt. Samtidig vil vi bruge anledningen til at lave noget reklame for ridesporten.” Via puljen har de fået støtte til at indkøbe nogle soft bomme og cavalettisblokke til brug for rideklubbens mindste rytter og yngste heste. Og den nye efterårssæson bliver altså fejret i juni, bl.a. med at præsentere de nye indkøb i praksis.

Vi vil vise vores forskellighed

Harridslev Rideklub har erkendt, at man ikke, sportsligt, kan hamle op med de store private ridecentre, men via det gode breddearbejde i klubben, med variation i breddeaktiviteter, har klubben stor succes.

I foråret prøvede klubben at tilbyde voksne i lokalområdet rideundervisning på elevhold, og det er blevet en bragende succes. ”Vi er nærmest blevet bombet ned af folk, der gerne vil gå til ridning. Vi har startet 4 nye hold,” fortæller Karin, og det skal naturligvis også fejres. Det er hovedsageligt voksne, som har redet i deres yngre år, som nu finder tilbage til fællesskabet og hestene.

Hest på mange måder

Klubbens Åben Hus har til formål at vise, hvor bredt ridesporten favner, og samtidig gøre det til en sjov dag for klubbens ryttere. Mange af elevrytterne har aldrig været til elevstævne på grund af de seneste to års aflysninger og corona restriktioner. Derfor kommer de seje elevryttere i alderen fra 6-50 år, på banen med en opvisning, og så hædres de med et diplom.

Klubben har flere konkurrenceryttere, og to dressur- og springryttere vil inspirere til den del af ridesporten, mens to ryttere fra klubbens VM-hold konkurrerer i forhindrings cup.

Klubbens voltigehold gav opvisning på dyrskuet. Foto: HARK

Voltigering er nyt – og sjovt

For 10 måneder siden tog klubben fat på en ny disciplin, voltigering. Det har vist sig at være en succes, og har tiltrukket flere til klubben. Ved dyrskuet på Gl. Estrup var klubbens voltigerer inviteret til at give opvisning. ”Det var en vældig succes, og det har givet dem blod på tanden til at vise et indslag ved åbent hus. De er nu så langt, at de skal til deres første stævne i slutningen af august,” fortæller Karin, eneste minus ved den store tilgang klubben oplever er manglen på gode, sunde elevheste. Lige nu leder de med lys og lygte efter en rar, sund hest til voltigering og til voksenholdene.

Voltigeholdet (gymnastik på træhest og hest) viser grundarbejde på træhest og slutter af med gallatøj og stævneprogram, og nysgerrige kan få inspiration og snak ved træhesten bagefter.
Kæphesteafdelingen har sat banen op, og man kan hverve sig en springtur og høre om klubbens HARK HAPPY HORSE KLUB for de mindste.
I det hele taget skal klubbens Åben Hus bruges til at hverve nye medlemmer, og gøre reklame for sporten.

Og ja, piger må godt blive beskidte

”Vi er i hård konkurrence med omverdenens krav til, at de unge piger skal se pæne ud. De er bange for ikke at leve op til idealerne,” fortæller Karin. Det kan være svært at fastholde de 12 -15-årige i ridesporten, for omgangen med heste er sundt for både sjæl og krop, men man bliver også herlig beskidt med ridehjelmsfrisure og sorte negle.

”Vi har søgt og fået støtte til at lave en rideweekend for de 12 – 15-årige piger, Always Camp, støttet af Dansk Ride Forbund og Always for at få piger ind i sporten og fastholde dem. Målet er at invitere dem ind i fællesskabet igen, også selv de er på efterskole, så vi prøver at få dem tilbage til os. Vi skal være med til at fastholde dem i at svede være i bevægelse, og stå ved deres sport.”

Harridslev RIdeklub har to haller, og elevhestene i løsdrift, men derudover ingen opstaldning på stedet. Foto: Hark

Vær ikke bange for at søge

Som man kan læse, har klubben fået midler tilført fra fonde, og Karin understreger, at man ikke skal være tilbageholdende med at søge. Ofte kræves blot en lille forklaring og et enkelt budget, og god tålmodighed.

Klubbens nye sæson starter uge 33 – en uge senere end vanlig pga. verdensmesterskaberne i Herning i uge 32. Her er deltager 7 af klubbens medlemmer i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, hvor landets 20 flittigste hold er inviteret til finalen.

VM-holdturneringen har skabt gode kontakter og venskaber mellem flere klubber, fortæller Karin Sørensen, og i sommerferien inviterer Harridslev Rideklub de nye venner på hygge og voksen voltigering.

Lige nu er fokus dog på at få alt klart til Åbent Hus, og den efterfølgende fællesspisning med grillmenu for 100 personer.