Skip to main content

Springrytterne jagter de sidste World Cup points

Der er Europafinale for springrytterne i den spændende Longines World Cup-serie i Göteborg fra den 22. – 26. februar, hvor der er danske ryttere til start i både springning og dressur.
| admin

Gothenburg Horse Show nærmer sig med hastige skridt, og på startlisterne til Longines FEI Jumping World Cup™ er der en sulten gruppe ryttere, der jagter de sidste point for at komme til World Cup finalen i Omaha. I øjeblikket skal der 36 VM-point til for at nå VM-finalen i spring. En førsteplads i Gøteborg giver 20 point. Den vesteuropæiske liga ledes af Henrik von Eckermann, der med sine 102 VM-point kan ride roligt i Scandinavium. Andreas Schou kommer til start med Darc de Lux e. Darco opdrættet på Fyn af Pia og Morten Augustinus. Andreas ligger på 16. pladsen med 38 points, og det er de bedste 18 ryttere, som kommer til finalen i Omaha i starten af april. Bag sig har Andreas flere ryttere, som også kommer til Göteborg for at samle points, det gælder briten Scott Brash, 36 point, men også schweizeren Pius Schwitzer (30 point) og hollænderen Harrie Smolders (29 point). På startlisten er også 2020-vinderen af ​​World Cup i Göteborg: norske Geir Gulliksen, som desværre ikke har en chance for at nå finalen. Det har hans datter Victoria dog, for hun er den højst rangerende kvindelige rytter på en 9. plads. Hun kommer dog ikke til start i Scandinavium.

Læs også: Norske Victoria Gulliksen er i top i World Cup

Publikum kan også glæde sig til blandt andre Harry Charles, søn af legenden Peter Charles, som mange af Gothenburg Horse Shows ældre besøgende så i 90’erne, Marco Kutscher og Denis Lynch er også at finde på startlisten

Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera- vinder af FEI Dressage World Cup Vilhelmsborg. Copyright ©FEI/Kim C Lundin

Danske VM-guldvindere til start

På dressursiden kan publikum blandt andet nyde dressurens ukronede dronning; tyskeren Isabell Werth, der har deltaget i seks OL og vandt individuelle medaljer i alle på nær én. Blandt hendes konkurrenter kan nævnes landsmanden Helen Langehanenberg, der også var med og vandt medaljer i mesterskaber, og ikke mindst Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera, der vandt guld med det danske hold ved VM i Herning. Carina og Danse vandt den første World Cup-kvalifikation tilbage i oktober på Vilhelmsborg, men da hun allerede dengang var klar over, at hun ikke ville gå efter points for at nå finalen i Omaha, har hun ikke haft flere starter i sæsonen. Nanna Skodborg Merrald er også at finde på startlisten. Hun ligger på 5. pladsen, men har start i den kommende weekend i Neumünster med Blue Hors Zepter. Dermed har hun en god chance for at samle endnu flere points. Det er de 9 bedste dressurryttere, som får adgang til finalen.

Stævnet i Göteborg en en kæmpe oplevelse med et stort, medrivende publikum, messe, og masser af underholdning mellem de spændende spring- og dressurklasser. Siden det første stævne i Scandinavium, som messehallen hedder, tilbage i 1977 har mere end 3 millioner hesteelskere besøgt arrangementet.

Deltagerliste CSI5*-W:
Alain Jufer
Amanda Landeblad
Andre Brandt
Andreas Schou
Angelica Augustsson Zanotelli
Denis Lynch
Douglas Lindelöw
Ebba Danielsson
Eduard Schmitz
Emma Emanuelsson
Erik Dahnelius
Erika Lickhammer
Erika Swartz
Evelina Tovek
Fernando Martinez-Sommer
Geir Gulliksen
Gregory Cottard
Harrie Smolders
Harry Charles
Henrik von Eckermann
Irma Karlsson
Janne Friederike Meyer-Zimmermann
Jasmin Seppälä
Jens Fredricson
Julien Anquetin
Juri Mansur
Lars Bak Andersen
Linda Heed
Marc Dilasser
Marcel Marschall
Marco Kutscher
Mira Oliva Hoeidal
Niklas Arvidsson
Ottilia Lundgren
Peder Fredricson
Philip Schultze-Topphoff
Pius Schwizer
Przemyslaw Konopacki
Richard Howley
Rolf Göran Bengtsson
Scott Brash
Thibeau Spits
Victor Bettendorf,
Viktor Edvinsson
Wilm Vermeier
Wilma Hellström

CDI-W:

Carina Cassøe Krüth
Helene Langehanenberg
Isabelle Werth
Jacob Nörby Sörensen
Jeanna Högberg
Jennie Larsson
Johanna Due-Boje
Marc Peter Spahn
Natalie Oldfors
Nanna Skodborg Merrald
Trude Hestengen

Gothenburg Horse Show