Skip to main content

Video: Andreas Schou på et team ved Global Tour

Andreas Schou bliver en del af et team ved Longines Global Champions Tour denne sæson. Det er første gang det sker, og forude venter en lang række 5-stjernede stævner på eksotiske destinationer.
| admin

Andreas Schou har haft en forrygende sæson sidste år, hvor adskillige topplaceringer og flotte Grand Prix-sejre har sendt ham i raketfart op ad verdensranglisten. Han har redet World Cup kvalifikationer i vintersæsonen, og er tæt på at kvalificere sig til finalen i Omaha.

En af de heste, som i høj grad har hjulpet ham på vej, er Independent. Den 12-årige vallak er solgt, og selvom Andreas nu har et lille hul i rækken af heste til den store sport, er der flere godt på vej. Salget af Independent til Carpe Diem Equestrian Team, der er bosat i Holland, betyder, at Andreas i den kommende sæson bliver en del af teamet: Istanbul Sultans ved Longines Global Champions Tour. Carpe Diem Equestrian har købt en plads til teamet, og Andreas skal være sammen med Omar Karaevli, Efe Siyahi (der rider Independet), Derin Demirsoy og Abdel Said, og dermed udgør de holdet ved Global Tour.

”Det bliver sjovt at få adgang til nogle virkelig gode ridestævner,” siger Andreas, der er 16 hold i turneringen og han kan se frem til at kunne ride i Miami Beach, Mexico City, Madrid, Saint Tropez, Cannes, Stockholm, Paris, Monaco, Riesenbeck, London, Valkenswaard, Rom, New York, Riyadh og med finale i Prag. Global Tour åbner i Doha i starten af marts, men da Andreas nu kun har Darc de Lux til de helt store opgaver, bliver hingsten sparet for rejsen dertil. I stedet vil Andreas forsøge at opnå lidt flere World Cup points i Amsterdam den kommende weekend og i Europafinalen i Göteborg. Lige nu ligger han nr. 16 på ranglisten og 18 ryttere får adgang til finalen i Omaha i starten af april.

Magasinet Riders NOTEBOOK har været på besøg hos Andreas Schou i Tågerup, for at tale med ham om den spændende rejse han er på, om fremtiden og om at finde den nye stjerne i en travl hverdag.

Læs mere om Longines Global Champions Tour