Skip to main content

Nanna og Daniel slutter feltet i World Cup

I dag lørdag afvikles en afdeling af World Cup dressur i Neumünster. Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen er de sidste på banen.
| admin

Der er 15 ryttere til start i den 3. sidste afdeling af World Cup kvalifikationerne i dressur i den Vesteuropæiske liga. Det er Neumünster i Nordtyskland, som er vært for denne afdeling. Klassen er opdelt af to pauser, og i den sidste afdeling er de formodet stærkeste ekvipager samlet.

Klassen starter kl. 9, og den første rytter efter sidste pause er den stærke finske rytter Emma Kanerva og Greek Air e. Gribaldi med starttid kl. 11.10.

Det er den danske varmblodsvallak Tørveslettens Titanium RS2 e. Totilas som følger efter redet af hollandske Marieke van der Putten. Parret sejrede i Grand Prix-klassen i World Cup kvalifikationen i Mechelen mellem jul og nytår. Mor til Titanium er Grand Prix-hoppen Tørveslettens Stamina e. Stedinger, der blev redet internationalt af Andreas Helgstrand. Det er også Helgstrand Dressage, Paul Schockemöhle og Stutteri Tørvesletten, som står som opdrættere af Titanium.

Det stærke tyske par Ingrid Klimke og Franzizkus FRH e. Fidertanz har starttid kl. 11.30. Parret har vundet en World Cup kvalifikation i Zakrzow og Stuttgart denne sæson. Hendes bedste resultat i kür opnåede hun netop i Stuttgart med 84,96%

Daniel Bachmann Andersen og Zippo M.I. Foto: Zibrasport Equest

Klassens sidste to ryttere er danske, Daniel Bachmann Andersen kommer til start med Zippo M.I. e. Blue Hors Zack opdrættet af Steen Bo Larsen. Parret har deltaget i to World Cup kvalifikationer i denne sæson, på Vilhelmsborg, hvor de sluttede på 3. pladsen og i Amsterdam, hvor de blev nr. 8. Begge gange med over 80% i küren.

Klassens sidste rytter, med starttid kl. 11.50, er Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack. Nanna debuterede Zepter ved World Cup-stævnet i Schweiz i midten af januar med en 3. plads i küren til 84,13% kun overgået af den regerende World Cup mester, Tysklands Jessica von Bredow-Werndl og TSF Dalera BB, der sikrede deres anden sejr i serien med endnu en strålende præstation til 90.795% Isabell Werth og hingsten DSP Quantaz tog andenpladsen med 85,650%

Læs også: Protest: Nanna holder fokus på sporten

Start- og resultatlister